GSM geeft aan codefout. Wat nu?

Mijn zoon zijn telefoon is kapot en nu heeft hij zijn simkaart tijdelijk in een andere (simlock vrij) telefoon gezet. Omdat hij meerdere keren zijn pincode had ingegeven, moest hij opnieuw zijn puk-code invoeren. Hierna moest hij een nieuwe pincode invoeren en deze bevestigen, alleen... nu geeft de telefoon (na de tweede keer de pincode in te hebben gevoerd) aan codefout. Weet iemand wat er aan de hand is. De telefoon is een oude Nokia.

Toegevoegd na 18 uur:
Hartelijk bedankt voor de antwoorden. Het probleem is opgelost, we hadden de verkeerde puk-code :S

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Even de accu eruit halen en het imei nr opschryven (staat op witte sticker) service dienst bellen en meestal kryg je meteen n nieuw puk code. Succes

Bronnen:
Eigen ervaring met vodafoon

Het is wel makkelijk als we weten wat voor nokia het is :) wat je alvast kan proberen is een "soft reset" (terug naar fabrieksinstellingen) 1.Druk *#7780# in. 2.Vervolgens voert u de 'security code' in. Deze is standaard '12345'. 3.Bevestig dit door op ja te drukken Als dat niet werkt, heb je nog een"hard reset" 1.Druk *#7370# in. 2.Voer de 'security code' in, deze is standaard '12345'. 3.Bevestig door ja in te drukken. Toegevoegd na 1 minuut: bij de soft reset hou je al je gegevens op de telefoon,bij een hard reset gaat de telefoon leeg.

Dan is je simkaart geblokkeerd. Je kunt 3x je pincode verkeerd invoeren,dan vraagt hij om n pukcode, typ je die 10x verkeerd dan is je simkaart helemaal geblokkeerd. Dus moet je een nieuwe simkaart kipen;) das de enige oplossing. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100