Hoe weten bedrijven mijn telefoonnummer te vinden?

Ik wordt lastig gevallen door bedrijven die je iets willen verkopen. Hoe weten die bedrijven, ondanks dat je niet in het telefoonboek staat, je telefoonnummer te vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bestanden met telefoonnummers worden vaak verkocht. Als je zaken doet met een bedrijf bestaat altijd het risico dat je wordt lastiggevallen met aanbiedingen "van door ons zorgvuldig geselecteerde derden". Die "derden" zijn dan allerlei bedrijven waarvan je ongevraagd mails enz. ontvangt of commerciële telefoontjes. Het bedrijf waarmee je zaken hebt gedaan, heeft dan zijn adressenbestand ter beschikking gesteld. Er zijn overigens meer manieren.

Ik heb op een callcenter gewerkt en daar werd eindeloos gebeld en de telefoonnummers kwamen van zowel lijsten die gekocht werden als van een 'apparaat' dat combinaties belde. Ook nieuwe 06-nummers pre-paid! (bron) Toegevoegd na 1 minuut: Ook als je eens online ergens op reageert en een verkeerd vinkje zet, belangstelling ergens voor hebt/toont, ben je de sigaar, je krijgt eindeloos of e-mails of telefoontjes "Fijn dat ik u even tref!" :)

Bronnen:
http://partyflock.nl/topic/906830:Hoe-kome...
https://www.kvk.nl/producten-bestellen/adr...

Waarschijnlijk weten bedrijven jouw telefoonnummer omdat je wel eens iets hebt ingevuld op het internet. Je hebt bijvoorbeeld een kraslot van een winkel gekregen. Om te kijken welke prijs je hebt moet je meestal allemaal gegevens invullen en soms ook je telefoonnummer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100