Hoe lang gaat een Android-tablet normaliter mee ?

Ik ben tot op heden een tamelijk tevreden bezitter van een Samsung tablet 7.0 met Android er op. Tot op heden geen klachten, hij wordt dagelijks enkele uren gebruikt. Maar de laatste weken tot maanden lijkt onze relatie toch steeds stroever te gaan verlopen.

De batterij is nog steeds prima, maar het lijkt of de tablet steeds vaker blijft hangen of zomaar crasht - ook nu er heel veel grote apps zijn verwijderd - en laat zich ook niet meer zomaar herstarten maar moet echt om de haverklap gereset worden ; soms meerdere keren per dag. Ook wordt hij trager. Soms werken apps niet goed, wat natuurlijk heel riskant is als het om de wekker gaat. Er staat wel de laatste software op, en er gaat meerdere keren per dag een cleaner overheen om de rommel op te ruimen (elke keer rond de 300 MB).

Ik vrees dus dat ik moet gaan uitkijken naar een nieuwe tablet, maar vraag me af of dat niet veel te snel al is - of dat er wellicht een andere methode is om mijn tablet weer te laten draaien als het zonnetje dat het de eerste twee jaar was. Vooral de pakweg 14 niet-verwijderbare, door mij ongebruikte / ongewenste apps die zichzelf om de haverklap herstarten beginnen me mateloos te irriteren.

Is ca. 2,5 jaar normaal voor een Android om zo veel trager / slechter / minder betrouwbaar te gaan werken dat je hem eigenlijk moet gaan vervangen ? Of zou hij - al dan niet met een trucje - nog zeker een paar jaar mee moeten kunnen gaan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb je al een factory reset gedaan? http://www.tabletguide.nl/tablet-tip/hoe-reset-ik-mijn-android-tablet/ Pas op, wel alles backuppen en snap de consequenties (alles opnieuw installeren). De vraag hoe lang een androidtablet meegaat is een vreemde. Android is namelijk een OS. De tablet kan van allerlei merken zijn (Bart Smit-tablets van Chinese merken tot topmoddelen van Samsung). Het is net zo'n vreemde vraag als hoelang gaan Windows-PC's mee? Toegevoegd na 7 uur: Een tablet gaat net iets onder de 2,5 jaar mee. Android NIET gespecificeerd, dus ALLE tablets. http://www.statista.com/statistics/267473/average-tablet-life/ Toegevoegd na 7 uur: Gezien jij over een 2012 tablet praat mag je dus blijkbaar nog in je handjes knijpen en heb je 0.7 jaar langer gedaan met je tablet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100