Hoe moet ik mijn accu van mijn nieuwe huawei g6 gebruiken, juist helemaal leeg laten lopen of niet?

Ik heb een nieuwe huawei G6, maar nu hoor ik verhalen dat je de accu juist niet helemaal leeg moet laten gaan, dit zou gevaarlijk zijn. Maar andere verhalen: Laat hem helemaal op, laat hem helemaal leeg gaan, weer helemaal opladen.
Wat is nu het beste voor mijn huawei G6?

Weet jij het antwoord?

/2500

In dit toestel zit een Lithium-ion-polymeer-accu. Die mag je niet geheel ontladen omdat het dan beschadigd. Echter, er zit ook software in die de accuspanning bewaakt en die zorgt ervoor dat de battery niet geheel kan ontladen. In tegenstelling tot Nicad-accu's hebben deze batterijen geen geheugeneffect, dus je kan laden en ontladen wat je wilt. Het is niet verstandig om een batterij met een minimale spanning weg te leggen, want dan raakt deze uiteindelijk helemaal leeg en is deze defect.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion-p...

Met moderne smartphones zit er niet echt een probleem met opladen als de batterij bijvoorbeeld nog 40% heeft, in principe kan je je telefoon opladen wanneer je dat wil. Het beste kan je natuurlijk je batterij niet iedere keer als deze 90% heeft weer op gaan laden of continu aan de lader laten liggen want hierdoor gaat op de langere duur je batterij korter mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100