Waarom worden mobieltjes niet voorzien van een afscherming tegen straling aan de kant van waar je het tegen je hoofd houdt?

Het lijkt me heel simpel om de antenne binnenin dusdanig af te schermen dat de straling niet in de richting van de gebruiker kan maar enkel de andere kant op. Als de producent zelf aangeeft dat men het toestel op minstens 2,5 cm van het oor moet houden, waarom ontwerpen ze het dan niet simpelweg zo, dat de straling überhaupt niet de kant van het hoofd op kan? Dergelijke afscherming zou ook veiliger zijn voor bijvoorbeeld tablets en laptops die wifi gebruiken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat het helemaal niet simpel is om de straling aan één kant af te schermen. Het is zelfs onmogelijk. En als je daar wel in zou slagen, dan zou het apparaatje in veel gevallen geen contact meer kunnen maken met de zendmasten, dan kun je hem net zo goed helemaal uitzetten.

Het is niet zo simpel als het lijkt. Wanneer de straling niet alle kanten op kan, vermindert het ontvangst van het toestel enorm. Het Nederlandse Radygo introduceerde onlangs een hoesje om straling (ik ga niet mee in de discussie of straling goed of fout is) te verminderen. Zij kiezen er ook niet voor om straling te blokkeren, maar in een bepaalde richting te trekken. Ik denk niet dat je heel veel anders kan doen. Een ander probleem is trouwens dat we klagen dat onze telefoontjes te dik, zwaar en duur zijn. Dus een extra loden mantel in je smartphone ligt niet lekker in de marketingplanning ;-).

Bronnen:
http://www.gadgetgear.nl/2014/03/test-rady...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100