Stel mijn vader krijgt na 2 jaar abonnement een nieuwe telefoon, kan ik deze dan overnemen?

Mijn vader mag bij kpn een nieuwe telefoon uitzoeken omdat hij zijn eigen al 2 jaar heeft. Mijn idee was nu dat ik deze telefoon overneem en dat ik dan een sim only abonnement afsluit en deze simkaart in de nieuwe telefoon doe. Is dit mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Over het algemeen zijn de telefoons die bij een abonnement geleverd simlock-vrij en kun je er gewoon je eigen simkaart in doen. Als je het zeker wilt weten kun je het testen door nu alvast je eigen simkaartje in de telefoon van je vader te doen. Als alles werkt kun je het toestel gewoon overnemen. Als er wel een simlock op staat krijg je bij het aanzetten van het toestel de melding 'netwerk code' of 'sim geweigerd' of iets dergelijks. Als je dit te zien krijgt kun je de unlock code opvragen bij KPN. In de link hieronder staat hoe dat werkt bij KPN. Toegevoegd na 21 uur: Ik heb even over het hoofd gezien dat je die nieuwe telefoon zou overnemen in plaats van de oude. Ik weet niet zeker of KPN toestellen met een abonnement simlock-vrij zijn. Zo niet, dan kun je altijd even met de klantenservice bellen of hij er al af kan. Ik weet van tenminste één provider dat er een enkele keer per ongeluk een simlock staat op toestellen bij een abonnement. Die kan dan alsnog direct verwijderd worden. Kan dit via KPN nog niet, dan kun je, zoals in de andere antwoorden staat, in een winkel de simlock laten verwijderen.

Bronnen:
http://www.telecomvergelijker.nl/gidsen/14...

Als je de nieuwe telefoon wilt overnemen dan moet je er vanuit gaan dat er juist wel een sim lock op zit. Als je daar een pre paid kaart in doet van dezelfde provider dan kun je daarmee ongestoord bellen. Van een andere provider zal je de telefoon sim lock vrij moeten maken. Daar zijn winkels voor. Maar op een beetje flinke markt staat altijd wel een kraam waar dat voor een paar euro kan. Kijk bij sim only wel uit waar je dat koopt . Bijvoorbeeld simpel heeft veel klagende klanten. Kijk maar eens op google. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100