Kan ik met mijn android smartphone via usb tethering ook mijn wifi verbinding delen met mijn computer?

Ik heb een ouwe laptop met ubuntu 11.10 gekregen, alleen heeft deze geen wifi. als ik mijn Samsung Galaxy Mini android smartphone via usb verbind, en dan usb Tethering aanzet, kan ik dan mijn telefoon als wifi adapter gebruiken? zoja. kan iemand mij een precieze uitleg geven hoe dat moet?

thanks in advance, Dominique

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb eens even rondgesnuffeld en er is maar 1 programma die dat mogelijk maakt. Het heet pdanet. Er is een gratis gelimiteerde versie en een betaalde versie waarmee je wat meer kan. Ik zou zeggen probeer het uit.

Bronnen:
https://market.android.com/details?id=com....

Dat kan inderdaad en nog veel makkelijker dan met een kabel Toegevoegd na 2 minuten: Sorry, lees nu beter wat je wilt doen, je hebt geen wifi in je laptop : Zorg eerst dat je de laatste beschikbare versie van Android op je telefoon hebt staan Ga dan naar settings / wireless and network / tethering USB Kabel verbinden met je laptop Nu vinkje aanzetten op je telefoon bij 'USB Tethering'

Ja dat kan Laptop aanzetten. Mobiel - zorg dat je een oplaad kabel heb die je ook kan gebruiken als een usb kabel om je mobiel te kunnen aansluiten op je laptop. dus sluit je mobiel aan je laptop. Ga naar instellingen hotspot aanzetten. klik op de melding dat deze apparaten contact hebben gemaakt. dan zou de usb tethering moeten verschijnen zo niet. Ga naar instellingen tethering van je mobiel vink usb tethering dan aan dan zou het moeten lukken. In plaats van de wifi logo staant er een soort tv schermje dan ben je verbonden. HOOP DAT JE HIERMEE VERDER KAN.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100