waarom worden blackberry's en iphones vaak niet mobieltje genoemd?

bijvoorbeeld 'ik pak mn iphone even'
of 'mijn blackberry is uitgevallen'
je zal ook niet snel horen 'mijn nokia e7 is gevallen'
of 'ik pak even mijn lg cookie'
waarom is dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om op te scheppen, te laten Merken dat je erbij hoort. Ik heb zelf ook een iPhone, maar zeg altijd telefoon. Ik haat het nl. als mensen dat zeggen.

Een iphone en blackberry zijn onderhand echte namen geworden, dit waren de grondleggers van het concept. Een iphone is tegenwoordig geen mobieltje meer. Hetzelfde als tom tom, ze komen met een vernieuwend concept op een navigatiesysteem. En tegenwoordig is elk navigatiesysteem een tom tom

Je heb gelijk ik ga voortaan zeggen, ik pak even m'n qwerty, en anders m'n droid:) Maar eigenlijk 'pak mn cookie' of 'mn chat' dat is gewoon niet wat. ik pak mijn telefoon vind ik nooit klinken, en ik pak mijn GSM dat is meer Belgisch aan het worden, terwijl GSM toch echt de gangbare term was 15 jaar geleden ook in Nederland Eigenlijk zijn de woorden telefoon en GSM uit aan het raken lijkt het. Ik pak mijn Samsung, ik pak mijn LG zou dan ook prima kunnen?! Mijn iphone is soms wat opschepperig, maar wat wil je als je jarenlang 45 euro per maand moet betalen. Een Blackberry is eigenlijk geen gewone telefoon maar meer een office qwerty.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100