Hoe kan het dat wielrenners nog zo hard kunnen sprinten als ze soms al 200km hebben afgelegd?

Wordt dat op een bepaalde manier getraind en zo ja op welke manier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, hangt vooral af van je spieren die kun je wel trainen natuurlijk. Sprinters hebben van nature korte spieren, zijn ze gewoon mee geboren. Je ziet het in alle takken van sport, schaatsen 500 en 1000 meter. Hardlopen, 100 en 200 meter lopers. Ze hebben allemaal turbodijen. Terwijl de lange afstandsporters lange spieren hebben en een heel andere bouw hebben.

Vaak zijn het specialisten die zo goed kunnen sprinten. Zij worden speciaal gehaald om in de vlakke etappes overwinningen te behalen. Je ziet dat sprinters in de bergetappes vaak het lastig hebben en achteraan eindigen. In veel gevallen heeft de sprinter meerdere teamgenoten die hem gedurende de wedstrijd uit de wind houden en perfect af zetten voor de sprint. Het is dus vaak een teamprestatie. Hoe de trainigsmethode voor sprinters weet ik niet precies, al zal er waarschijnlijk wat kracht training aan te pas komen om tijdens de sprint zo snel te kunnen rijden.

Als je heel veel traint leer je het vanzelf wel en mijoom heeft ooit gezecht dat je ook zakjes met voedingstoffen mee krijgt daardoor krijg je ook nog meer energie

Conditie & kracht!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100