Welke afstand moet je verplicht lopen bij de Nijmeegse 4 daagse?

Als je met een burgergroep de 4 daagse wil lopen en we hebben een groep met verschillende leeftijden, welke afstand moet je dan verplicht lopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Reglement voor burgergroepen Vierdaagse 2019 Vastgesteld door bestuur op 12 november 2018 Artikel 1: Algemeen Het is mogelijk om met een groep deel te nemen aan de Vierdaagse. Dit is echter gebonden aan nadere voorwaarden. Op deelnemers in groepsverband zijn alle Vierdaagse reglementen onverkort van toepassing, met uitzondering van het Limiteringsprotocol 2019. Artikel 2: Voorwaarden voor groepsdeelname Een groep bestaat bij de start op de eerste wandeldag uit minimaal elf op naam ingeschreven personen. Het recht op deelname vervalt indien de groep bij die start niet langer voldoet aan de eis van ten minste elf deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers welk kan worden ingeschreven voor één groep bedraagt 41 personen. Alle leden van de groep lopen, als groep herkenbaar gekleed in uniform tenue, gedurende de gehele Vierdaagse in ordelijk groepsverband bijeen op dezelfde afstand. Voor sommige deelnemers kan dit betekenen dat niet de reglementaire afstand, maar de keuzeafstand wordt gelopen. https://www.4daagse.nl/images/files/reglementen/Reglement-voor-burgergroepen.pdf Willen groepsdeelnemers het traject lopen dat bij hun leeftijd en geslacht past om in aanmerking te komen voor de Vierdaagse beloning dan zullen zij zich in moeten laten schrijven op persoonlijke titel. Met een beetje passen meten en het maken van goede afspraken kan men hele gedeeltes van de trajecten samen lopen. Inschrijven als groep heeft het voordeel dat men verzekerd is van deelname aangezien het Limiteringsprotocol2019 niet van toepassing is. Nadelen zijn dat de groep alleen kan kiezen voor 40km of 50km, men het tempo van de groep aan moet houden en de wandelaars van de groep gezamenlijk door de controles dienen te gaan en gezamenlijk te rusten.

Toegevoegd op 14 januari 2019 18:16: bron, tekst
Bronnen:
https://www.4daagse.nl/images/files/reglem...
https://www.4daagse.nl/nl/13-nederlands/me...
http://www.egas.tv/OPWEG/Vierdaagse%20rege...

De hele groep moet verplicht dezelfde afstand lopen. En alle leden van de groep moeten minimaal de voor hun geldende reglementaire afstand lopen. Ook al is er maar 1 deelnemer in de groep voor wie geldt dat hij 50 km moet lopen, dan moet de hele groep 50 km lopen. Men mag wel meer lopen dan de minimale afstand, maar niet minder. De reglementaire afstand (de afstand die je minimaal moet lopen) is afhankelijk van leeftijd en geslacht. In de link staat in een schema voor mannen en vrouwen welke afstand hoort bij de leeftijd/geboortejaar. Wil de groep toch 40 km lopen, dan zullen de lopers voor wie 50km geldt zich individueel moeten inschrijven (met risico om uitgeloot te worden) en de groep die overblijft moet nog steeds uit minimaal 11 personen bestaan. Alleen als de groep geheel bestaat uit lopers van 60 jaar en ouder (en eventueel lopers van 12 tot 15 jaar) dan kan de groep 30km lopen.

Bronnen:
https://www.4daagse.nl/nl/inschrijven/afst...
https://www.4daagse.nl/images/files/reglem...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100