waarom heb ik als ik hardloop steeds zo n zware benen? en wat doe je eraan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is een teken van je lichaam dat je benen vermoeit zijn je moet proberen regelmatig en niet te snel op te bouwen in afstanden die je loopt dan gaat dot probleem vanzelf weg

Het beste antwoord

Misschien draag je niet de goede schoenen? Als je dit zware gevoel anders nooit hebt, zou het aan je hardloopschoenen kunnen liggen. Laat je goed adviseren in een goede zaak of misschien nog beter ga eerst langs een podotherapeut.

Het beste antwoord

Ik weet niet of je vaak hard loopt of pas net bent begonnen. Als je niet gewend bent om hard te lopen, dan is de bloedvoorziening van de spieren nog onvoldoende. Door langzaam op te bouwen in loopduur en intensiteit laat je de spieren langzaam wennen aan de hogere vraag voor zuurstof dus zal de bloedtoevoer naar de loopspieren vermeerderen. Als je dat niet gewend bent dan lijkt het inderdaad alsof je hele zware beneb krijgt omdat de spieren te weinig zuursof krijgen.

Overtraind? Je moet je benen tijd gunnen (en de rest van je lichaam ook trouwens) om te herstellen. Dit duurt normaal 2 tot 3 dagen. (als je een beetje getrained ben. Ben je goed getrained, zal herstel sneller gaan.

geef wat info over hoe lang je al hardloopt en of je ooit op atletiek,hardlopen hebt gezeten etc. meest waarschijnlijk is idd: -het sporten niet goed/geleidelijk opgebouwd -je loopt niet goed -verkeerde schoenen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100