Wat kan ik met mijn oppaskinderen gaan doen?

Ik moet morgenochtend op 2 kinderen passen van 3 en 4 bij hun thuis. Er ligt niet veel speelgoed, er liggen wel wat blokken en treintjes met spoor, maar daar zijn ze snel op uitgekeken en maken ze alleen maar ruzie om. Cakejes of koekjes bakken kan wel, maar dat is ook al wel snel klaar. Ik ga er vanuit dat het morgen gaat regenen, dus naar buiten gaan kan ook niet echt, ik heb geen auto, dus ergens heen gaan met ze kan ook niet. Ik heb het idee dat hun ouders ze behoorlijk vaak voor de tv neerzetten. knutselspullen heb ik daar nog nooit zien liggen. Heb er al wel naar gezocht, maar ik heb het idee dat ze het of gewoon niet hebben of dat het ergens in een doos ver weg ligt waar ik niet bij kan en ik ga ook niet hun hele zolder overhoop halen om tussen die 100 dozen die ene doos te vinden met knutselspullen erin.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Knutselen is een optie. Ik heb kleinkinderen in die leeftijd en vaak pakken we een Whekamp gids of zoiets en dan gaan we een mevr. en men. uitknippen en die krijgen daarna van alles. Zoals allerlei kleding, een bankstel, t.v.,stoel, koelkast enz. Als we alles hebben uitgeknipt, plakken we het op een vel papier en zo hebben we uren vermaak en het kost alleen wat lijm. Veel plezier met die 2 morgen.

Je hebt niet veel nodig hoor om kinderen te vermaken. Je kunt gaan voorlezen en daarna samen een toneelstukje doen. Vervolgens ga je verder met het boek waarin je aan het lezen was en dan zet je muziek op en ga je dansen. Dan laat je ze nog even spelen. Ze moeten ook leren om zichzelf te vermaken.

een doos ..gat erin en poppenkast spelen..ieder om de beurt..

ga met ze naar een speeltuintje, of ga eventjes naar buiten met ze , of lees ze voor! laat ze tekenen! is er geen teken spul? koop dan desnoods zelf wat of vraag aan de ouders!ga een balletje trappen met ze! kort om er zijn veel dingetjes die je met ze kan doen

Als je het leuk vindt om met ze te knutselen kun je natuurlijk altijd zelf wat knutselspullen meenemen. Helemaal als ze dat thuis niet hebben is de kans groot dat ze dat erg interessant vinden! Wat mijn oppaskindjes naast knutselen altijd geweldig vonden was verstoppertje (gewoon in het huis) of ik zie ik zie wat jij niet ziet. Daarnaast lagen ze helemaal in een deuk wanneer we gingen dansen op muziek en dat wanneer je de muziek op pauze zet je allemaal in de pose moeten blijven staan waar je op dat moment in stond.

Ik zou paardje rijden of 123 wie niet weg is gezien of gewoon bezig zijn met de kinderen en stoeien er zijn zo veel manieren om gewoon bezig te zijn met de kinderen zo vb je laat ze recht staan op een stoel en elk op zijn buert verplaats je ze op u rug en zing een liedje in tussen tijd.

Vraag aan die ouders wat de kinderen normaal doen en waar het speelgoed staat. Het moet er toch zijn, hoop ik voor de kinderen en voor jou. Koekjes bakken is inderdaad altijd wel een succes. Kinderen van die leeftijd kunnen zich ook nog niet zo lang concentreren (behalve voor de tv). Plan niet te veel maar verzin wel wat dingen om te doen. Op die leeftijd doet klei het trouwens altijd erg goed! Kleuren en knippen en plakken doet het altijd goed. Een boek voorlezen als ze al wat meer hebben gedaan of als ze hun tussendoortje krijgen. Naar de speeltuin wandelen als het iniet te nat is! Dan ben je even bezig met wandelen. Eventueel neem je het tussendoortje mee naar de speeltuin. Een kinderboerderij is dan ook altijd nog een optie als die in de buurt is. En als het wel te nat is: gewoon wandelen. Een cd aanzetten en gaan dansen.

Afwisselen. Spelletjes met beweging zijn leuk, en knutselen is leuk. Maar een poosje voorlezen is dan weer goed om ze tot rust te laten komen. De meeste kinderen zijn gek op voorlezen! Knutseltip: misschien kun je een paar oude tijdschriften meenemen en een collage maken met elkaar. Laat ze lekker dingen uitscheuren of knippen die ze mooi vinden en er wat moois van maken.

Verstop een voorwerp in de kamer en dan maar zoeken . En met hele kleine voorwerpen kun je beginnen met koud of warm .

Wat ik zou doen is, neem ze mee naar het speeltuintje als die er is en een bal. Speel daar of thuis verstoppertje of tikkertje. Met play dough kleien kan. Tekenen Voorlezen of samen lezen kan Ga samen gesuikerde appels maken (kan een kliederboel worden... :( Koop een pet of t-shirt of vraag of je er een mag gebruiken om ze er op te laten tekenen. Film kijken. Maar dat doen ze al veel... Knikkeren Kleuren Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. Altijd leuk! Liedjes zingen Toegevoegd na 1 minuut: Verkleden is ook erg leuk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100