Is het toegestaan om bovenhands te gooien bij pétanque (jeu de boules)?

Ik heb het mezelf namelijk zo aangeleerd om met de bal boven de hand te gooien in plaats van onder, vergelijkbaar denk ik met hoe je zou gooien met knikkeren. Ik weet dat dit niet de "juiste" techniek is in verband met toevoegen van afremmend effect, maar ik kon niet vinden in de reglementen van de FIPJP dat het niet toegestaan is (https://fipjp.org/index.php/en/).

Zelf heb ik nog niemand zo zien gooien, maar het is me ook nooit verteld dat het niet mag. Voor mij werkt het al 15 jaar prima.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De regels zeggen niets over hoe een boule geworpen moet worden, dus het is legaal om een ​​boule te gooien zoals je wilt, ook bovenhands. Als methode wordt in de spelregels wel altijd onderhands werpen aangeraden. Handleiding: “Ook nu spreekt het weer voor zich dat de boule tijdens het schieten zelf onderhands moet worden vastgehouden. Hoewel sommige spelers heel bedreven zijn in het bovenhands schieten, is het onderhands schieten (en plaatsen) de enig goede en geschikte methode. Tireurs die bovenhands schieten staan vaak versteld van de resultaten van onderhands schietende tireurs: een onderhandse tireur maakt niet alleen meer, maar ook makkelijker carreaus!”

Toegevoegd op 15 augustus 2020 12:27: bron
Bronnen:
https://petanquerules.wordpress.com/faqs/#...
https://www.deleemput.nl/jeu-de-boules/spelregels
https://nlpetanque.nl/wp-content/uploads/2...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100