Bij welke sport zijn de sporters over het algemeen, het meest sportief?

En dan bedoel ik sporters die hun verlies kunnen dragen, respect hebben voor de winnaar, of hun concurrenten zelfs kunnen toejuichen en ondersteunen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is darten,en ook tennis,constant dezelfde spelers je ziet elkaar het hele jaar

Ik denk bij Judo, dat zit verweven in de sport, vooral het stukje respect. Of er echt sporters zijn die elkaar toejuichen betwijfel ik, topsporters in ieder geval niet. Ik denk ook dat er in de atletiek ook veel sportiviteit is, dit omdat er niet zozeer direct tegen elkaar gestreden wordt. Denk maar aan speerwerpen of verspringen. Je hebt alleen maar invloed op je eigen prestatie.

Competitie hoort erbij, anders is het geen sport. Maar toch vind ik de beoefenaars van het schoonspringen erg sportief.

Ik denk curling. :p

Ik denk op het WK van pleeborstel gooien.

Als iemand bij snooker hard op weg is om een maximum break te maken, dan zie je vaak dat de spelers op andere tafels stoppen met hun eigen spel en even komen meekijken. Om na voltooiing van de perfecte break juichend de maker feliciteren. Het blijft een mooi gezicht!

Bij roeiwedstrijden zie ik altijd dat ploegen hun concurrenten vóór aanvang van de wedstrijd succes wensen. Wanneer na de finishlijn duidelijk is dat een andere ploeg heeft gewonnen, wordt die ploeg door de verliezers meteen gefeliciteerd. En anders gebeurt dat wel aan wal, na het uitstappen uit de boot. Bij de medailleuitrijking staan alle roeiers te klappen voor de ploeg die het hoogste blik heeft getrokken (roeierstaal: blik trekken = medaille winnen). Je ziet bij het roeien dan ook nooit gemeenheden of andere vormen van afgunst of onsportief gedrag. Heb je verloren, dan is dat een sportief en verdiend verlies, en zul je voor de volgende wedstrijd harder moeten trainen. Een prachtige sport, dat roeien!

zeker weten bij korfbal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100