Moet je bij voetbal persee een korte broek aan?

Hallo!

Ik ben een meid 17 en wil graag binnenkort op voetbal met mijn islamitische vriendin. Alleen vraagt zij zich af of je persee een korte broek moet dragen, of of je ook een lange joggingsbroek mag dragen, aangezien zij haar benen bedekt.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee zover ik weet is dit niet verplicht wel is het verplicht kleren aan te trekken dat de juiste kleuren en patroon heeft. Ik heb zelf bij 3 clubs gespeeld en bij elke club hadden ze een setje van zomer- en winterkleding. Natuurlijk bedoelde ik met de juiste kleuren en patroon de officiële kleding van de club.

Toegevoegd op 27 april 2018 09:11: tekst

Ja, het is verplicht om de eigen kleuren van de club te dragen, anders zou je geen verschil meer zien in het veld. Of je per se (alleen) een korte broek moet dragen is iets anders. Het gaat om de kleuren en de kleding, maar daaronder kan je natuurlijk een lange broek/maillot dragen. Genoeg mensen dragen 's winters een maillot al dan niet thermo, is lekker warm. (Hoeft ook niet duur te zijn, te koop bij Zeeman en Action bv.) Vraag aan de trainer/coach of het dragen van een maillot bv een oplossing kan zijn en dan lekker voetballen, Joelle. Succes hoor. ----- =>JA je moet de club kleding dragen met de clubkleuren! daar gaat het om, iedere club heeft andere kleuren, shirt, short en sokken! Of je er nog iets anders bij aan kunt trekken is dus de te stellen vraag aan de trainer/coach.

Toegevoegd op 27 april 2018 18:19: tekst

Nee, de KNVB heeft niet vastgesteld wat voor broek de broek moet zijn. Tijdens de training kan je dragen wat je wil, tijdens de wedstrijden mag je een maillot in de kleur van de korte broek dragen. "Onderkleding moet de zelfde kleur hebben als de hoofdkleur van de mouwen van het shirt; een slidingbroek of maillot moet van dezelfde kleur zijn als de hoofdkleur van de korte broek of het onderste deel van de korte broek – spelers van hetzelfde team moet dezelfde kleur dragen." tijdens de wedstrijden mag je een maillot in de kleur van de korte broek dragen, maar je mag ook een lange trainingsbroek aan

Toegevoegd op 27 april 2018 20:56: tekst
Bronnen:
https://www.knvb.nl/downloads/bestand/4841...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100