Hoe duur is een bowlingbaan?

Ik wil thuis graag een zo goedkoop mogelijke bowling baan. Ik wil: 1 baan, kegels, 3 bowlingballen, ballreturner, en de machines die zorgen dat er kegels zijn. Ik hoef geen bowlingsschoenen (ik gebruik gewoon naormale schoenen voor alleen de baan.). Ik wil het liefst ook montage. Hoe duur is dit? Het liefst zo goedkoop mogelijk.

Toegevoegd na 23 minuten:
Graag een zo klein mogelijke uitvoering.

Weet jij het antwoord?

/2500

- Voor recreatieve banen liggen deze tussen € 20.000,- en € 25.000,- exclusief btw per baan - Active Mini Bowling is verkrijgbaar vanaf € 14.500,- exclusief btw per baan

Bronnen:
http://www.activebowling.nl/#!projects/c1vw1

Bowlen is, net als bijvoorbeeld motorcross of radarvissen, nadrukkelijk geen sport voor "in huis", althans niet op de manier waarop jij dat voor je ziet. Je praat dan over een gigantische "installatie" die niet alleen lengte en breedte maar ook hoogte nodig heeft, en aan die eisen voldoet eigenlijk vrijwel geen enkel normaal huis, nog los van de onderhouds- en reparatiekosten. Het probleem zit hem ook niet in die ruim 20 meter houten vloer (met zijgoten) ; dat is voor een doe het zelver met een berg hout en laminaat nog wel op te hoesten, maar in de hele installatie die je er omheen wilt hebben. Wil je toch thuis kunnen bowlen , dan is het wellicht te overwegen dat wat minder high-tech te doen, en een constructie te (laten) bouwen waarbij je zelf je kegels rechtop zet en je eigen bal ophaalt. Zoals we vroeger "kegelden" op straat eigenlijk ; met twee personen nauwelijks meer werk, als beide aan één kant van de baan staan. Misschien kun je hier ook leuke ideen opdoen : https://mancave.conrad.nl/bowlingbaan-in-je-mancave/ Ook zou je kunnen overwegen een deal te sluiten met de plaatselijke bowlingclub of je tegen een gereduceerd tarief onbeperkt gebruik kunt maken van hun banen. Maar zelf een baan bouwen, dan moet je inderdaad al snel rekenen op een kleine 20.000 euro, en dat is éxclusief de "huisvesting" en "onderhoud" (en stroomkosten) van de baan. In Amerika - waar niet - zie je inderdaad wel meer dat particulieren een bowlingbaan in huis hebben, maar daar praat je over totaal andere arbeidskosten, materiaal- energie- en grondprijzen, en is het nog altijd niet weggelegd voor "Joe Sixpack". En dan is er nog deze optie 'Bowling cafe"; iets kleinschaliger bowlingbanen voor in (relatief) kleine ruimtes. http://www.starplay.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=133&Itemid=118 / http://www.starplay.nl/images/stories/folders/bowling_cafe-nl.pdf Helaas vermeldt de website geen prijzen, maar je kunt natuurlijk altijd een offerte aanvragen. Maar reken ook hiervoor maar in de orde van grootte van enkele tienduizenden euro's.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100