Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kunnen sprinters het beste het bovenlichaam trainen?

Hallo,

De afgelopen maanden heb ik o.a. met het volgende schema mijn bovenlichaam getraind: http://fitnessjunk.nl/fitnessschema/thuis-trainen/dumbbells-only/
Nu doe ik al een tijdje aan sprinten en ik vroeg me af of ik hiermee de juiste dingen (/spieren) train om een betere sprinter te worden. Ben ik zo goed bezig of moet ik het anders aanpakken? Het liefst train ik vooral de dingen die bijdrage aan het sprinten, en laat ik de overige dingen wat meer liggen.

Gr. Ludo

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
in: Sport
615

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

http://www.runnersweb.nl/Nieuws/Nieuwsbericht/Een-sterk-bovenlichaam.htm
Volgens deze site zijn zwemmen, klimmen, kickboksen, pilates en sporten met een racket de ideale manieren om als hardloper/sprinter je bovenlichaam te trainen.

Toegevoegd na 1 minuut:
Met deze sporten neem je gelijk je conditie en onderlichaam ook mee, dus het is effectiever dan alleen isolatie oefeningen met dumbbells. Door deze sporten te doen werken alle spieren in je lijf samen.
(Lees meer...)
Ritsuka
8 jaar geleden
Ritsuka
8 jaar geleden
Maar een topsporter besteed ook zijn/haar volledige dag aan de sport, dat kun je niet vergelijken met jezelf.
Maar met zwemmen train je echt wel spiermassa hoor.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding