iets op je ader laten vallen, gevolg pijnlijke blauwe bult, is dit ernstig?

gister is er iets op m'n hand gevallen net op mijn ader, nu is het een pijnlijke blauwe bult geworden..! ik heb er verband omheen gedaan want als er iets tegen aan komt doet het vreselijk veel pijn..! is dit ernstig of is het maar tijdelijk?

Toegevoegd na 1 minuut:
het gebeurde tijdens een wedstrijd (Twirlen)

Toegevoegd na 1 minuut:
het gebeurde tijdens een wedstrijd (Twirlen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het beste geval is het enkel een bloeduitstorting,kan wel een tijdje duren tegen dit voledig is weggetrokken.Blijft de pijn aanhouden dan moet je toch eens langs de dokter.

Het is een bloeduitstorting, of blauwe plek. Wat is een bloeduitstorting? Een bloeduitstorting of hematoom is een inwendige bloeding waarbij het bloed tussen de omliggende weefsels terecht komt. Wanneer dit onder de huid plaatsvindt, veroorzaakt het een 'blauwe plek' en in sommige gevallen een zwelling. Bloeduitstortingen in principe overal voorkomen: van je gezicht tot je benen. Oorzaak van een bloeduitstorting De oorzaak van een bloeduitstorting is meestal uitwendig geweld. Je stoot je aan iets of bent gevallen. Ook het breken van botten of operaties veroorzaken vaak bloeduitstortingen. In alle gevallen treedt een kneuzing van bloedvaatjes op, waardoor bloed in het omliggende weefsel lekt. Dit kan net onder je huid gebeuren, maar ook dieper. Het lichaam breekt dit bloed af en neemt het weer op. Hierbij wordt ook hemoglobine afgebroken. Dit wordt omgezet in gele pigmenten. Hierdoor verandert de kleur van de blauwe plek naar verloop van tijd. Een bloeduitstorting heeft alleen tijd nodig om te genezen.

Bronnen:
http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeninge...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100