Kan ik in 6 dagen sneller leren hardlopen?

Aanstaande zondag moet ik 5 km hardlopen. Ik wil die dag 2 minuten sneller eindigen dan mijn record tot nu toe. Als ik nu de 5 m loop doe ik er 32 minuten over, en ben ik aan het eind helemaal op. Op welke manier moet ik de komende 5 dagen trainen, om ervoor te zorgen dat ik zondag de 5 km 2 minuten sneller loop dan nu?

Toegevoegd na 2 minuten:
5 km uiteraard, niet 5 m.
En eigenlijk moet in de vraag zijn; kan ik in 6 dagen 2 minuten per 5 km sneller leren hardlopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nou zeggen de meeste mensen dat het niet kan, terwijl ik denk dat het wel degelijk mogelijk is. 2 minuten goed maken op 5km (van 32min naar 30min) moet te halen zijn. Alleen dan niet op conditioneel gebied maar op mentaal vlak. Ook al voel je je helemaal kapot, je lichaam kan waarschijnlijk nog een stuk meer aan dan jij denkt. Door je mentaal zo ver te krijgen dat je ondanks je bijna kapot bent toch door te gaan moet het kunnen om 2 minuten goed te maken. Topsporters maken namelijk ook erg veel gebruik van mentaal vlak om er nog veel meer uit te halen. Het is dan wel de vraag of jij dat kan binnen zes dagen, want dat is ook weer voor elk mens verschillend. Op conditioneel vlak gaat het niet meer lukken om die 2 minuten eraf te trainen in zes dagen.

Op basis van eigen ervaringen zou ik zeggen dat het niet lukt. Echter als je gezond eet, de laatste 2 dagen jezelf rust gunt en nog 1 of 2x tussendoor oefent, kan het maar zo zijn dat je het wel luk. Dit heeft dan meer te maken met wilskracht om te presenteren dan met de training.

- overgewicht verliezen(nogal moeilijk binnen 1 week) en verder interval trainingen (deze tips staan gewoon op google)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100