Hoe komt het, dat waneer je spuugt in je duikbril, je venster niet/minder beslaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door te spugen maak je de ruimte al oververzadigd... Dan beslaat hij niet verder...

Je spuug bevat eiwitten en enzymen. Door de duikbril goed in te smeren beslaan de glazen niet meer. Veel duikplezier!

Spuug verlaagd de oppervlakte spanning van vocht (De water moleculen hangen niet zo sterk meer samen). Daardoor vormen zich niet van die hele kleine duppeltjes, maar grotere druppels / films die naar beneden glijden langs het glas. In de practijk werkt het echter niet ideaal. Een druppeltje wasmiddel erin wrijven heeft hetzelfde effect, maar is wat effectiever.

Naast spuug kan je je bril ook eens insmeren(binnenkant) met tandpasta, Hier bij kun je wel spuug blijven gebruiken maar.

Bij de zwemvereniging waar onze kinderen waterpoloër zijn, slingeren ze de brilletjes gewoon even in het zwemwater en daarom denk ik dat het gewoon nat maken voldoende is. Ik heb het spugen nog nooit gezien. Misschien is dit voor een duikbril anders ?!

spugen in de duikbril alleen werkt niet goed,door het speeksel in de bril te verdelen en daarna onder te dompelen in het water krijg je een dunne film water in je bril die geen drupels vormt waardoor je gezichtsveld verstoord word en omdat je lenzen volledig nat zijn kan er zich geen condens meer vormen en blijft je zicht heler.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100