spierpijn hoe gaat dat snel over?

deed 2 maanden niks.
daarna gelijk 4 uurtjes gym ( school ) en 1.5 uur gerend\gelopen.
nu heb ik wel heftig spierpijn
ik wil maandag weer gaan thaiboksen van een 2 maanden pauze en wil dat dit zo snel mogelijk overgaat voor thaiboks. wat kan ik doen.

noem meer opties dan tijgerbalsem

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Spierpijn is iets waar je je gewoon mentaal doorheen moet zetten. Aangezien je op thaiboksen zit denk ik dat je wel een bikkel ben. Zeg je hersens gewoon dat je geen spierpijn hebt en doe de bewegingen die je normaal ook zou doen. Veel succes!

Meestal is het de tweede dag het ergst en neemt de pijn de dagen daarna af, hou je spieren warm dmv een warme douche en warme kleding, houdt eventueel een warme kruik tegen de zere spieren, buiten de smeerseltjes kun je ook een paracetamol nemen. Denk de volgende keer voor het sporten aan de warming up en na het sporten aan de cooling down, dat voorkomt een hoop pijn...

Je kan spierpijn vermijden door genoeg snelle/langzame eiwitten in te nemen met een hooge waarde aan aminozuren. Voor de training neem genoeg Kh/langzame Casein eiwitten dus melk/kaas/vlees etc. voor energie en latere spierherstel. Na de training snelle/verteerde eiwitten zoals eiwit enz. En voor het slapen langzame Casein eiwitten. Hierdoor herstellen je spieren heel snel en kunnen ze ook groeien )

Bronnen:
Ervaring

Stretchen zorgt ervoor dat er weer zuurstof bij je spieren komt. Er zijn fora volgeschreven dat het niet helpt, maar ieder lichaam is anders en bij mij helpt het wel. Zie link hieronder voor verschillende typen van stretchen (desnoods voor voorbeelden even youtube erbij pakken)

Bronnen:
http://www.dekoele.nl/Spieren%20rekken%20z...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100