Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoeven sportpaarden niet in quarantaine?

Zag vanmiddag paarden sport op tv, Deze paarde reizen van het ene land naar het andere voor wedstrijden, maar voor dieren geldt toch een periode van quarantaine voor ze een land in mogen?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Sport
689

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Jawel hoor:

Quarantaine en transport voor de Spelen

Bij de reis naar Hongkong komt veel kijken: een vliegreis in een container én allerhande regels omtrent dierziektepreventie. De ruiters hebben zich nog maar koud gekwalificeerd voor het team of zij kunnen hun paard aanmelden voor de zeven dagen durende quarantaine in Nederland, daarna volgt een tiendaagse quarantaineperiode in Hongkong.

Quarantaine Nederland
,,Het Duitse Aken is het Europese quarantainecentrum, maar Nederland heeft een eigen quarantainestal aangewezen. Daarvoor is de stal van Wilco van Grunsven in Handel geheel ontruimd en ontsmet. Ook is daar een isolatiestal voor van ziekte verdachte dieren. Het grootste voordeel van een eigen quarantaine is dat er absolute rust heerst. ,,Je bent alleen met je eigen team, je groeit als ploeg naar elkaar toe”, vertelt Van Baalen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Jawel, die moeten ook in quarantaine...

zie bron...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ja hoor, ook paarden moeten in quarantaine.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding