Welke judoworp gebruik je het vaakst en lukt het vaakst in de wedstrijd?

Je draai wedstrijden voor judo, welke worp gebruik en lukt het vaakst in de wedstrijd. Geef ook uitleg welke worp dit is.

Weet jij het antwoord?

/2500

dat is nooit hetzelfde omdat dit afhankelijk is van een heleboel vaktoren. is je tegenstander lang of kort, is zijn stijl aanvallend of verdedigend, het heeft allemaal effect op de worpen die je het beste kan gebruiken. ook eigen voorkeur is belangrijk, ben je snel met je benen of gooi je de tegenstander liever over je rug. je moet gewoon wat wedstrijdjes doen met de andere judoka's tijdens de les en dan kom je vanzelf achter je lievelings worp. de meeste wedstrijden die ik heb gewonnen heb ik ovegerens gedaan met de ipon seonage(of hoe je het ook spelt) omdat het met deze het makkelijkste is om de tegenstander op zijn rug te laten landen en dus direct te winnen, maar om nu te zeggen dat het de beste worp is en ieders voorkeur moet hebben is overdreven. dus kies een worp die past bij je eigen stijl en die samen werkt met je sterke punten en je zwaktes kompenseerd.

In wedstrijden gebruikte ik regelmatig de 1ste beenworp. rechter elleboog onder de rechteroksel van de tegenstander en je rechterbeen uitsteken. Wanneer het niet meteen een ippon is kan je daarna mooi doorpakken in een armklem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100