Wat maakt het verschil tussen een hobby en een sport?

Ik bedoel daarmee, wanneer mag je iets een sport noemen en wanneer is het je hobby? Want ikzelf zou schaken niet als een sport zien maar als een hobby, maar waarom word het dan toch gezien als een (denk)sport?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sport kan een hobby zijn, maar niet alle sport is hobby (denk maar aan profvoetballers). Hobby kan een sport zijn, maar niet elke hobby is een sport (denk bijvoorbeeld maar aan fotografie, of postzegels verzamelen).

Ik denk dat iets dat in wedstrijdverband gespeeld kan worden, onder sport valt. En de rest is hobby.

een hobby kan iets anders zijn zo als trampoline springen/ sporten is iets anders is voetbal en turnen ofzo

Een sport kan omschreven worden als een fysiek spel (bijvoorbeeld voetbal) of denkspel (bijvoorbeeld schaken) dat op reglementaire wijze in competitieverband of recreatief gespeeld kan worden.

Bronnen:
www.wikipedia.com

misschien is het een sport als je je heel erg moet inspannen ervoor (hersenen kraken bij schaken, dusss denksport) en bij andere dingne, je spieren de hele tijd inspannen, maar dan kan het alsnog ook je hobby zijn, Toegevoegd na 1 minuut: dan bedoel ik trouwens niet dat alles waarbij je je heel erg inspant een sport is, dan bedoel ik dat als je je er speciaal voor klaarmaakt, en het niet een dagelijkse gewoonte is, of juist iets heel erg uitzonderlijks

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100