Hoe kan ik pijn aan mijn billen na het mountainbiken voorkomen?

Heb gister 20 km op me mountainbike gefietst, maar nu erg pijn aan me billen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een goede fietsbroek met zeem direct op de huid is de basis samen met een goed passend zadel. Bouw het fietsen op om je lichaam te laten wennen. Als ondanks een goede opbouw de pijn blijft laat dan goed naar het zadel kijken. Laat je hierin adviseren door een goede fietsenmaker. Laat hem/haar jou vertellen waarom je juist voor een nieuw zadel zou moet kiezen en wat de verschillen zijn met het zadel dat nu op je fiets zit. Toegevoegd na 6 uur: Hallo "gewoon - Kim - ofzo" Als je een dame bent, die misschien toevallig Kim heet, dan kun je er zeker eens op letten dat je een "damessportzadel" kiest; deze zijn wat beter op de anatomie van vrouwen gemaakt.

Het beste kun je een fietsbroek aanschaffen met zeem erin, dat fietst een stuk comfortabeler. Je moet dan ook geen onderbroek aandoen, want de naden van je onderbroek kunnen dan ook gaan irriteren. Verder is het dan een kwestie van iets vaker doen, zodat je achterste gewend raakt aan het zadel.

De pijn is de pijn van een beurs gevoel, het zitvlees is geplet. Dit kan je voorkomen door het langzaam op te bouwen, eerst een paar km. wat dagen later wat meer en meer, na enkele weken kan je zonder probleem en pijn achteraf je 20 km. rijden.

pijn aan de bilspieren of pijn door het zadel? bouw het fietsen langzaam op, blijft de pijn dan kan je kiezen voor een andere zadel en/of de juiste kleding. veel fiets fun gewenst!

Ik had t op mn wielrenfiets. Ander zadel erop en de pijn was weg

Je hebt ook zadelhoezen met gel erin, dat zit ook een stuk comfortabeler!

hoi gewoonkimofzo ik weet niet of je wielerkleding hebt met zeem. ik kan je hierbij alvast vertellen dat zadeldekjes met gel een slecht idee zijn, ik kan het weten want ik werk in een fietsenwinkel. dat komt namelijk omdat die dekjes constant aan het verschuiven gaan. het beste is wielerkleding met zeem en als het dan niet opgelost is kan een ander zadel uitkomst bieden. veel plezier!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100