wat zijn de leukste musea in Nederland voor slimme kids van een jaar of 7?

Ik weet er zelf een heel stel, Nemo bijvoorbeeld, of het museon. Maar misschien zijn er hele leuke die ik niet ken.

Toegevoegd na 1 dag:
Blijf vooral roepen, ook al genoemde musea.... ik ga er een bucketlist van maken, dan kunnen we voorlopig vooruit ;-)
Vooral fijn als je kort meldt waarom, wat is zo leuk.

Weet jij het antwoord?

/2500

ecodrome in zwolle

Nemo Amsterdam

Corpus 'reis door de mens'.

Bronnen:
http://www.corpusexperience.nl/

het is wel niet echt een museum. maar wat heel leuk voor kidz is het archeon in alphen aan den rijn zuid holland. het is wel aanteraden in de zomer te gaan maar zelfs dan valt de drukkte wel mee het is echt een aktieve leerbeleving van de geschiedenis et mensen die beroepen uit die tijd doen en een heus gladiatoren gevecht in een areana er is veel aan te raken en te doen het gaat in vogelvlucht van de jager verzamelaars tot de middeleeuwen an alles daar tussen ook voor volwassenen is het erg leuk en leerzaam.

Corpus in oegstgeest/Leiden Naturalis in Leiden Universiteitsmuseum in Utrecht. Toegevoegd na 3 minuten: En Het Spoorwegmuseum en Het museum van Speelklok tot pierement, beide in Utrecht. Maar die ken je vast al. En je hebt een heel leuk Bakkerijmuseum in Hattum! Toegevoegd na 4 dagen: Oh, ja! In Deventer heb je het speelgoedmuseum! Hartstikke leuk! Het is in 2 grote woonhuizen. In het ene woonhuis ga je naar boven, je steekt op zolder over, en in het andere woonhuis ga je weer naar beneden. Op elke verdieping is van alles te zien!

Zuiderzeemuseum in Enkhuizen Toegevoegd na 1 uur: Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur. Leuk om te zien hoe er vroeger gewerkt werd. http://www.ambachtenmuseum.nl/

MOOISTE museum is in barneveld,je kijkt je ogen uit daar zo groot en mooi het pluimveemuseum

het openlucht museum te arnhem is zeker de moeite waard je kunt er makelijk een hele dag mee vullen en ligt in een mooie omgeving voor om eventueel wandelen Toegevoegd na 1 minuut: excuses voor mijn slechte zins opbouw

Een grote: wereldmuseum in rotterdam. Verder is drenthe ook een superplek! Hunebedcentrum (bij borger?) en de sterrenwacht in dwingeloo. Mooi weer is dan wel vereist! In hattem zit overigens ook het anton pieckmuseum erg leuk. In veenhuizen heb je nog het gevangenismuseum kan je nog een ritje maken in de boevenbus. Kortom genoeg ideeen! Heel veel plezier :)

In het Veenpark in Barger-Compascuum kun je een boottocht en ritten met een veentreintje en een wagen met paardentractie maken. In het Militaire Luchtvaartmuseum in Soesterberg en vooralsnog gratis, zijn naast prachtige dingen te zien, ook dingen te doen die met luchtvaart te maken hebben.

Bronnen:
http://www.militaireluchtvaartmuseum.nl/
http://www.veenpark.nl/

In Kerkrade heb je Continium(voorheen Industrion). Hier kan je veel over techniek zien, de huidige en ouderwetse manier. http://www.continium.nl/

Bronnen:
http://www.continium.nl/

Beeld en geluid Hilversum Toegevoegd na 1 minuut: Heeft zelfs een prijs gewonnen voor beste museum

space expo! ik ben er op mijn 7e ook geweest en ik heb gehoord dat ik daarna er nog 4 x heen wou

Het Brandweermuseum in Hellevoetsluis Toegevoegd na 2 minuten: Maritiem Museum Prins Hendrik in Rotterdam

Het Arsenaal in Vlissingen, is een leerzaam en gezellig dagje uit, je komt veel te weten over wat er in zee leeft en alles is in stoere piraten stijl, ook over scheepvaart en er is zelfs een heus kraaiennest waar je uitkijkt over de Westerschelde..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100