Kan een Nederlandse speler bij een ander nationaal team spelen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan alleen als hij zich laat naturaliseren tot burger van dat andere land en dan alleen als hij nog geen officiele wedstrijden voor het nationale team van zijn moederland gespeeld heeft (jeugd interlands tellen niet mee). (of als hij een dubbel paspoort heeft, zoals bijvoorbeeld Aissati, die voor jong Oranje uitgekomen is, maar alsnog gekozen heeft voor Marokko uit te komen).

alleen als hij die nationaliteit aanneemt, geloof ik.

nee B.V bij het W.K uit Japanse team speelde een van de spelers normaal gesproken. maar als je normaal gesproken een atilaan bent maar in nederland bent geboren mag je kiezen

Als hij nog niet voor het nationale team is uitgekomen en hij neemt een andere nationaliteit aan, kan hij in dat nationale team gaan speler. Bijvoorbeeld Blaise en Nkufo. Nkufo komt uit een Afrikaans land en hij speelt tegenwoordig bij het nationale team in Zwitserland. Op die manier kan dat ook werken voor een Nederlandse speler. Als een Nederlander een dubbele nationaliteit heeft, kan de speler kiezen of hij voor het Nederlandse nationale team speelt of bij het team van dat andere land. Maar dan kan die speler niet meer terug komen op die keuze.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100