Huren de Noord Koreanen supporters uit China?

Ik hoorde het limks en rechts,omdat ze bang zijn voor asielaanvragen

kan iemand het bevestigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit klopt, maar ik heb ook gelezen dat er enkele Chinezen in het stadion zitten die niet door Noord-Korea zijn ingehuurd maar daar zitten omdat ze het voetbal van Noord-Korea mooi vinden en omdat het hun buurland is.

Klopt, dit gerucht berust op waarheid. Het ziet er allemaal heel vrolijk uit op de tribunes, maar het is allemaal gespeeld.

Dit is inderdaad waar. Ook al zie ik meestal het verschil niet. Zijn beide een beetje uit de categorie spleetogen.

Ja dat klopt Noord Korea is n.l bang dat hun supporters asiel zullen aanvragen.Triest .

"Noord-Korea heeft een creatieve oplossing gevonden voor het gebrek aan supporters op het WK in Zuid-Afrika. Het dictatoriale land gaat Chinezen inhuren om op de tribunes plaats te nemen. Noord-Korea heeft 1.000 tickets klaarliggen voor het Chinese Star Football Team, een professionele cheerleadergroep met acteurs, komieken en zangers. China en Noord-Korea hebben een nauwe band. Miljoenen Chinese vrijwilligers vochten samen met de Noord-Koreanen in de Koreaanse oorlog." http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/146213/noord-korea-huurt-chinese-fans-in-voor-wk/ De angst dat supporters asiel aan gaan vragen is niet ongegrond. Vier Noord-Koreaanse spelers schijnen al "gevlucht" te zijn: http://www.nu.nl/sport/2272716/vier-spelers-noord-korea-spoorloos.html Hoewel die uiteraard door de FIFA in alle toonaarden ontkend wordt: http://www.nu.nl/sport/2272917/fifa-ontkent-vermissing-noord-koreanen.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100