Wat zeggen de Engelsen tegen de term Schwalbe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Engelsen noemen dit 'flopping'.. Toegevoegd na 1 minuut: Google maar eens 'flopping soccer'..

De Duitse uitdrukking is gebaseerd op het gedrag van zwaluwen (Schwalben), die zich tijdens hun vlucht soms opeens een heel stuk laten vallen om daarna weer door te vliegen. Er is geen goed Engels woord voor, bedacht door een Duitser op het WK ,in de finale van 1974. 2e helft 47e minuut. Toegevoegd na 32 minuten: Hölzenbein houdt tot op de dag van vandaag vol dat het geen fopduik was, hij werd wel degelijk geraakt door Jansen. ‘Toen waren er maar twee camerastandpunten, waardoor het niet goed te zien is’, zegt Hölzenbein. ‘Maar met de tegenwoordige techniek zou duidelijk te zien zijn geweest dat het geen schwalbe was.’ Ook wijst Hölzenbein erop dat direct na de wedstrijd niemand het over een schwalbe had, sterker nog: ook tijdens de wedstrijd was er, op een armgebaar van Jansen na, geen enkel protest tegen de penalty. ‘Alle Nederlanders hebben me na de wedstrijd gefeliciteerd, niemand heeft een opmerking gemaakt over de vermeende schwalbe.’ Pas later kwam er door een artikel in Bild een discussie op gang. Hölzenbein zou in het stuk hebben toegegeven dat hij een fopduik gemaakt had, maar hij ontkende echter hartgrondig dat te hebben gezegd. Dat er jaren nadien en tot op de dag van vandaag nog over een schwalbe wordt gesproken, heeft volgens hem een duidelijke reden: de Nederlanders kunnen nog altijd niet accepteren dat ze in 1974 geen wereldkampioen zijn geworden, ondanks dat ze het beste voetbal speelden. ‘Daarom zeggen ze nog steeds dat het een fopduik was en dat ze anders wel hadden gewonnen’, zegt Hölzenbein. Sinds 1974 is Hölzenbein talloze keren aangesproken op de vermeende schwalbe in 1974. Zelfs in Duitsland zeggen ze dat hij de schwalbe heeft uitgevonden.

Bronnen:
http://oranjeblauw-e2.ditismijnteam.nl/blo...

Het engels voor een Schwalbe is : Swallow. Performing a Swallow : a deliberate dive to draw a penalty http://german.about.com/library/blsport_fussb2.htm

Diving

In Engeland wordt dit Diving genoemd. De Fifa gebruikt als officiele term: simulation. Je kunt dit zelf nakijken door naar de Nederlandse wiki van Schwalbe te gaan en dan links onderin beeld voor Engels te kiezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100