wat is precies opbouwen met voetbal?

Wat wordt er bedoeld als ze zeggen dat een verdediger goed kan opbouwen? Naar mijn idee speelt de verdediger de middenvelder aan waarna het spel gemaakt wordt. Ik lees soms dingen als "Frank de Boer" was goed in de opbouw.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waneer je de bal gelijk naar voren speelt, dan hoop je vaker dat de bal goed aankomt dan dat er echt een plan achter zit. Waneer je opbouwend voetbal speelt, wordt de bal rond gespeeld, waarbij er wordt gewacht op een fout van de tegenstander. Opbouwend voetbal spelen vereist dus meer technisch vermogen. Dus als dit vermogen aanwezig is, is het jammer als je niet opbouwend speelt. Nu heb ik geen verstand van voetbal, maar als je Barcelona ziet spelen; lonkend naar een mogelijkheid om te kunnen scoren en de bal net zo lang rondspelen totdat dat moment er daadwerkelijk is... Ja, dat vind ik opbouwend voetbal.

Niet in een keer een lange bal naar voren spelen maar het spel rustiger 'opbouwen'. Dus meer vanaf de verdediging langzaamaan naar voren aanvallen.

Opbouwen houdt in vanaf de verdediging zuiver de bal naar voren spelen door veel te tikken. Dus niet in een keer de bal naar voren rossen, maar de bal veel en zuiver over spelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100