Waarom zit er bij Vitesse niemand op de onderste rijen op de lange zijde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze zijn ooit gebouwd voor het EK 2000, er waren toen meer plaatsen nodig. Tegenwoordig worden deze niet gebruikt, behalve voor trainers die naar de tribune worden gestuurd. Toegevoegd na 1 minuut: Op de oost-tribune zit ook een "lege" ruimte maar die zijn voor invaliden.

Bronnen:
Al 5jaar seizoenkaarthouder

Waarschijnlijk omdat het duel niet uitverkocht is. Er kunnen 25.000 toeschouwers in de Gelredome bij voetbalwedstrijden. Volgens eredivisie live hebben er maar 16.852 mensen het duel bijgewoond, dus dik 8.000 onbezette plaatsen.

Dit is mij ook diverse malen opgevallen. De kaartjes op de lange zijden zijn duurder dan achter de doelen. Fans kopen liever goedkope kaartjes en seizoenskaarten. Bij Vitesse zijn dus blijkbaar de kaarten op de lange zijden niet uitverkocht. De voetballiefhebbers schuiven graag naar hogere rijen op om zodoende een beter zicht te hebben. Dit gebeurt bij veel meer clubs. Dus het is niet een verschijnsel waar alleen Vitesse last van heeft. Ook bij Sparta gaan de supporters achter de doelen graag eerst op de hoogste rijen zitten.

Niet bij elke voetbalclub worden deze rijen niet gebruikt. Bij Vitesse is dit omdat niet alle kaartjes worden verkocht, bij bijv. NEC is het meestal uitverkocht en zijn deze rijen ook in gebruik

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100