hoe kun je mathematisch berekenen hoeveel punten een voetbalploeg in de eredivisie minimaal moet hebben waarna ze niet meer kunnen degraderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De onderste drie kunnen onderling alle wedstrijdengelijkspelen, en ook met het team dat vierde vanonder eindigt. Daamee halen ze allemaal 8 punten, als ze verder alle wedstrijden verliezen. Die vierde vanonder eindigt hoef maar 1 puntje extra te halen, dat is dus totaal 9 punten. Of op doelsaldo gunstiger uitkomen, dan haal je het op 8 punten.

In theorie zou elke ploeg zijn thuiswedstrijd kunnen winnen. dus heb bij 18 ploegen minimaal 17 tegenstanders x 3 = 51 punten nodig in dat geval staat iedereen aan het eind van het seizoen of kampioen op doelsaldo of degraderen. Met 52 punten moet je dan op zijn minst niet gedegradeerd zijn. Let wel dit is het zeer onwaarschijnlijkste scenario , dat al na 1 gelijkspel van wie dan ook om zeep geholpen is. Het laagste getal om kampioen te worden zou je trouwens kunnen berekenen met theoretisch alles gelijkspel. Je zou dan met 34 punten op meer doelpunten saldo kampioen kunnen worden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100