Moet de wereld kampioen bij Wk zich ook kwalificeren voor de volgende Wk?

Bv spanje moet hij zich nog kwalificeren voor Wk 2014?
Of mogen ze zonder kwalificatie meedoen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zowel de uittredende wereldkampioen als het gastland zijn rechtstreeks geplaatst voor het kampioenschap. Dit geldt evenwel niet voor de verliezende finalist of voor de winnaar van de play offs (de zogenaamde "kleine" finale)

Elk land moet zich op elk WK opnieuw kwalificeren. Behalve de gastland word automatisch gekwalificeerd. In 2014 zal Brazilië er dus zeker bij zijn, want het wk van 2014 is in Brazilië.

De titelverdediger ,hoeft nooit wedstrijden te spelen om zich te plaatsen voor het volgende WK ! Groet:Zoekertje Toegevoegd na 4 minuten: Ik vergiste mij dusdanig,want sinds 2002 is die regel veranderd. Dus elk land ( m.u.v. het Gastland) moet zich kwalificeren.

Ze moeten meedoen met de kwalificatie wedstrijden alleen het gast land niet

Kijk nu maar naar Egypte, titelhouder is nu bijna uitgeschakeld:)

ja spanje moet zich gewoon weer kwalificeren net als elk ander land met uit zondering voor het gastland het is nog al dom als je een wk in je land hebt en je mag niet eens mee doen

ja natuurlijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100