een scheidsrechter geeft geel zegt daarna ik trek deze terug en geeft rood mag dat

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, maar hij kan wel geel geven en dan nog een keer geel geven. Terugtrekken mag dus niet, alleen als hij de foute kaart pakt OF in zijn oortje hoort dat het duidelijk rood is ;).

Heey leuke vraag :), een scheidsrechter mag op het moment beslissen welke kaart hij wilt geven als hij eerst geel pakt en die laat zien maar op het zelfde moment intrekt en rood trekt omdat hij na dacht terwijl hij hem trok mag dit, dit is wel een ander verhaal als hij geel geeft en een minuutje later het spel weer stopzet en de speler toch nog rood geeft, dit kan niet, wel kan het als het een ernstige overtreding was een schorsing worden overwogen alsnog na aanleiding van camera beelden. MysteryGuitarman.

De scheidsrechter mag, zolang hij het spel niet heeft hervat, de gele kaart vervangen door rood omdat hij zich heeft vergist. De scheidsrechter mag na het geven van een gele kaart, wanneer daartoe aanleiding is, een tweede gele kaart trekken = dus rood (bijv. na de gegeven kaart doorzeuren bij de scheidsrechter). De scheidsrechter mag na het geven van een gele kaart ook alsnog een rode kaart geven wanneer de speler bij voorbeeld de scheidsrechter grof uitscheldt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100