Is er voor iedere voetbalwedstrijd een nieuw voetbalshirt nodig??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, de meeste competitiewedstrijden worden gespeeld in al gebruikte shirts. Wel is het zo dat elk seizoen het tenue wordt vervangen, een andere sponsor krijgt. Tussen competitiewedstrijden worden de shirts gewassen. Bij Europees voetbal en interlands worden wel steeds nieuwe shirts gebruikt, omdat daar speciale emblemen op staan (en soms ook de datum en de locatie)

In het betaalde voetbal zover ik weet wel. Toegevoegd na 27 minuten: Anders kunnen ze ook geen shirtje ruilen en de vlekken die je krijgt door al die slidings etc. krijg je er niet zomaar weer uit.

Het wordt steeds meer een gewoonte, denk ik, dat BVO's (betaald voetbal organisatie) shirtje's ruilen. Binnen het amateurvoetbal zal je dit niet snel tegenkomen. Dit i.v.m. de kosten! Aan de andere kant als je ziet hoeveel schulden sommige betaalde voetbalclubs hebben, zou je denken dat daar ook wel op bezuinigd kan worden! Het heeft ook te maken met sponsoring dan geef je wat makkelijker weg. grtjs Pieter

Nee hoor. Amateurclubs gebruiken hun tenue minimaal één seizoen. Ook in het betaalde voetbal kan het gebeuren dat meerdere wedstrijden in één tenue gespeeld worden. Als voorbeeld noem ik AZ. Nadat zij vorig seizoen in financiele problemen gekomen zijn werd het de spelers verboden de shirts te ruilen. Als ze hun shirt wel zouden ruilen, dan zouden ze het shirt moeten betalen.

Het is niet nodig. Bij grote clubs, en bij nationale elftallen gebeurd het vaak wel. Bijvoorbeeld omdat ze elke keer de wedstrijd op het shirt 'zetten'. Daarnaast zorgt het er voor dat een speler aan de wedstrijd begint in een schoon shirt.

Nee hoor die gaan direct na de wedstrijd in de wasmachine .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100