Vroeger als kind kon ik heel goed schaatsen. Nu niet meer. Hoe is dit mogelijk?

Ik kon vroeger heel goed schaatsen. Ik bak er nu echt helemaal niks meer van. Hoe kan dat? Iets wat je ooit geleerd hebt, verleer je toch niet meer. Kijk maar naar b.v. fietsen. En zou het mogelijk voor mij kunnen zijn, om het weer snel op te pakken, als ik het weer zou gaan leren?
Omdat ik het ooit goed beheersd heb.
Of werkt dat niet zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zou het kunnen zijn dat je bang bent om te vallen? Als kind heb je dat toch stukken minder. Misschien wanneer je een paar keer achter elkaar gaat schaatsen en/of zo'n cursus neemt die ze bij een schaatsbaan aanbieden lukt het weer om te schaatsen zoals voorheen?

slappe enkels ? ik kon het vroeger ook redelik goed maar nu heb ik vna die speciale noren nodig om niet te knikken

Angst, verminderde lenigheid.!!!!!!

Je vergat het... Alles wat je niet gebruikt of doet atrofieert... Maar je kunt het wel weer opnieuw leren hoor...

Naarmate we ouder worden wordt ons ingebouwde gevoel voor angst steeds sterker. Die angst waarschuwt ons dat we ouder en kwetsbaarder worden. Als je vroeger gewoon over en hekje heen sprong, moet je nog eens proberen als je ouder bent. Kijk eens naar heel oude mensen ze zijn al bang om van de stoep af te stappen, ze lopen houterig en zijn altijd bang om te vallen. Maar wat je afgeleerd heb, kan je weer aanleren, maar wel stapje voor stapje, en oh als je valt, dan krijgt je ingebouwde waarschuwingssysteem gelijk en schaats je nooit meer. Eind volgende week verwacht ik schaatsen op natuurijs! Zoek ze maar vast op.

Je bent nu ouder geworden en hebt dus een minder goede motoriek, meer angst en misschien zijn je spieren & uithoudingsvermogen ook niet meer wat het geweest is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100