Hoe kan het dat bij bepaalde internationale sportwedstrijden in het buitenland er Nederlandse reclame langs de baan/het veld staat?

Bijvoorbeeld bij het WK Allround schaatsen in Calgary. In de video zie ik Essent, KPN, OadReizen. Elders kom ik Sunweb ook nog tegen. Van sommige (Aegon en Essent) begrijp ik het wel, die sponsoren een compleet toernooi, maar soms is het ondanks dat het in het buitenland is allemaal "Nederlandse reclame".

Toegevoegd na 13 minuten:
Het is niet (allemaal) digitaal: in de volgende video van de val van Bökko, zie je dat het plastic "doeken" zijn die over de boarding zijn gespannen. http://www.youtube.com/watch?v=5tuUaFiZeVk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat dit soort toernooien alleen in Nederland live worden uitgezonden. Dus voor buitenlandse bedrijven is het niet aantrekkelijk om te adverteren.

Omdat de reclame makers weten dat er veel Nederlanders via de tv zullen kijken, dus willen ze hun naam in beeld, ook al is de wedstrijd in Tokyo

Tegenwoordig wordt dat er met de computer "achteraf" opgeplakt. In ieder land kun je dan iets anders laten zien. Op het veld hoeft geen eens iets op het bord te staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100