Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom zijn er bijna geen donkere playmobiel poppetjes?

Zat vanmiddag mn kleindochter en dochter te observeren. Ze speelden met playmobiel. Het viel me op dat alle poppetjes wit zijn. Nu is het nieuwste exemplaar minstens 14 jaar oud, dus misschien is het nu anders? In ieder geval kon ik op internet met moeite één donker poppetje vinden... Waarom is dat?

3 jaar geleden
2K
Amadea
3 jaar geleden
Is afkomstig van een Duits bedrijf dat in 1876 werd opgericht. Daar zal het mee te maken hebben. Was vast anders geweest als het om een Amerikaanse, Afrikaanse of Aziatische fabrikant had gegaan.
Amadea
3 jaar geleden
Maar kijk hier eens: https://werkenmetpoppetjes.nl/product/playmobil-moeder-met-zoontje/
ronron1212
3 jaar geleden
@Amadea kijk hier eens hoezo 1876
https://nl.wikipedia.org/wiki/Playmobil
Griffin
3 jaar geleden
Ik weet niet, maar met één zoekterm ontzettend veel hits, hoezo bijna geen donkere poppetjes?
https://www.ebay.com/itm/Playmobil-5-Ethnic-Pirate-Figures-Dark-Skin-Figure-/224282995245
Amadea
3 jaar geleden
Bij die website werkenmetpoppetjes zijn nog veel meer figuurtjes met getinte huidskleur te koop, bijvoorbeeld https://werkenmetpoppetjes.nl/product/playmobil-babypopje-met-donker-getinte-huidskleur/ en https://werkenmetpoppetjes.nl/product/playmobil-familie-met-getinte-huidskleur/ en https://werkenmetpoppetjes.nl/product/playmobil-familie-gezin-met-2-kinderen-en-baby-getinte-huidskleur-set-3/

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Er zijn wel veel donkere poppetjes te vinden, al zijn de blanke poppetjes in de meerderheid.
Daarnaast lijkt er wel van enige discriminatie sprake, bijvoorbeeld bij de Playmobil-hotelset.
Het speelgoedhotel is volledig bevolkt met witte figuren, afgezien van een zwarte figuur waarop eten wordt geserveerd.
In een reactie op de klachten zei Playmobil: “Sommige werknemers en gasten in het hotel zijn bruin om te laten zien dat vakanties vaak in zonnigere klimaten worden doorgebracht.
De personages in het hotelgamma weerspiegelen een mix van etniciteiten, van de gasten in sets zoals de kinderclub met disco en luxe hotelsuite tot de dragers in het hotel en chauffeurs van de hotelpendelbus.
We staan volledig achter het creëren van een fantasierijke omgeving voor alle kinderen en hopen dat onze sets dit op hun eigen kleine manier op een geloofwaardige manier leveren.”
(Lees meer...)
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding