waarom maakt men speelgoed vooral uit plastic en niet uit hout of porselein?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is goedkoper om het uit plastic te maken. Daarbij kan plastic een hoop hebben (in tegenstelling tot porselein) en is het licht, waardoor het makkelijk hanteerbaar is voor kinderen.

Toegevoegd op 19 mei 2019 13:03: tekst

Omdat je plastic kan spuitgieten. Dat is een uiterst goedkoop productieproces. Uit metaal wordt een tweedelige mal gemaakt met daarin uitgespaard de vorm van het te maken product. Met de spuitgietmachine drukt men verwarmde en daardoor zachte plastic in de mal. Dan gaan de delen van de mal uit elkaar en product valt er uit. Dit duurt alles bij elkaar maar een paar seconden.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Spuitgieten

Speelgoed wordt voornamelijk gemaakt van plastic en hout! De vraag klopt daardoor niet. De voorkeur voor plastic of hout varieert. Er zijn zelfs genoeg mensen die alleen houten speelgoed kopen. Kijk eens in een kleutergroep. Bijna alle materialen zijn van hout: blokken, puzzels, kralenplanken, taal- en ontwikkelingsspelletjes......, de poppenwagen, het keukentje... De voorkeur voor hout: Het materiaal is duurzaam, kan letterlijk tegen een stootje. Doordat het zwaarder is, wordt de handmotoriek beter ontwikkeld. Hout is een natuurlijk materiaal dat uitdaagt tot spelen, net als zand, water.... Hout is makkelijk te recyclen. Nadelen: De lijm en eventuele verf kan schadelijk zijn. Kinderen verkennen ook met hun mond. Duurder. De voorkeur voor plastic: Het materiaal is licht, waardoor uitermate geschikt voor grote blokken. Ook voor grote materialen zoals een speelgoedvrachtwagen (kind kan makkelijk tillen). Makkelijk in veel kleuren te maken. Kan uiterlijk aantrekkelijk zijn. Goedkoper. Nadelen: Giftige stoffen. Het prikkelt de eigen fantasie, creativiteit veel minder. http://www.lauraenjames.com/waarom-houten-speelgoed-beter-is-dan-plastic/