Welke bordspelletjes zijn geschikt voor mijn dementerende opa?

Domino en rummikub gaat goed.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ganzebord is de klassieker om te spelen..... Toegevoegd na 42 seconden: www.ravensburger.nl Toegevoegd na 2 minuten: memory doet je opa goed

Mens-erger-je-niet Toegevoegd na 4 minuten: of ganzenbord, of iets in die richting

Maakt eigenlijk niet zo veel uit. Een tegenspeler met begrip voor zijn situatie is veel belangrijker.

Spelletjes die hij vroeger speelde; je hebt best kans dat hij dat nog prima kan. Nieuwe spellen aanleren wordt erg lastig.

pim pam pet

Yahtzee. Jenga als hij niet trilt met de handen. Kaarten.

ik denk dat kwartetten wel zal lukken. en lotto. kijk anders eens op de afdeling kinderspelletjes. wat geschikt is voor kleine kinderen is ook nog goed te doen voor dementerende ouderen. en net als bij kinderen moet de tegenspeler geduld hebben en flexibel omgaan met de regels. het gaat tenslotte om het plezier van het spelen.

Ik deed altijd kaartspel koetje melken met mijn opa. Dit is dat je alle 2 een groot stapel kaarten hebt. Je draait dan elke keer weer de bovenste kaart van de stapel. Wie het hoogste kaart heeft mag die hebben en zo kan je op een duur kijken wie de meeste kaarten over hebt die heeft gewonnen.

Mijn dementerende moeder speelde altijd rummikub en triomino. Het wordt nu te moeilijk en nu heeft ze het sjoelen ontdekt. Een sjoelbak is ook nog eens goed om in beweging te zijn, ze hoeven er niet bij na te denken en kunnen nog winnen ook!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100