hoe gaat het spel "moordenaar" ook al weer? (spel spel ik dus he)

het is een gezelschapsspel; iemand gaat de kamer uit, de anderen spreken iets af, degene die weer binnenkomt stelt vragen...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga in een kring zitten. Eén persoon gaat de kamer uit, die is de politieman (of detective). Dan wordt er in de kamer afgesproken wie de moordenaar is. De politieman komt weer naar binnen. De moordenaar knipoogt zo heimelijk mogelijk naar andere personen, die dan dood zijn en op de grond gaan liggen. De politieman moet de dader vinden voordat iedereen vermoord is.

zoals ik het ken, moordt de moordenaar via knipogen. Diegene die binnenkomt moet de moordenaar zien te betrappen, via observatie.

Ik ken het op de volgende manier: Iedereen krijgt een briefje met daarop de rol die hij heeft: moordenaar, detective of gewoon aanwezige. Dan verspreidt iedereen zich door het huis (het liefst met de lichten overal uit), en op een gegeven moment moet de moordenaar iemand duidelijk maken dat die nu vermoord is. De vermoorde gaat daar op die plek liggen en zal snel gevonden worden door (een van) de andere aanwezigen. Die roept dan luid dat er iemand is vermoord. Dan komt het tweede deel van het spel: de detective moet iedereen vragen gaan stellen, bijvoorbeeld: waar was je toen er geroepen werd dat er gemoord is, wie waren er nog meer in die kamer, etc. Iedereen moet bij beantwoorden van de vragen de waarheid spreken, behalve de moordenaar. Als de detective de moordenaar weet te ontmaskeren, is het spel over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100