Kan een laptop zo makkelijk doorbranden?

Wij hebben thuis een laptop waar we met z'n allen erg veel op aan het werk zijn. Hij staat dus ook van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat (en soms 's nachts) aan. De laptop wordt best wel snel warm en ook omdat hij soms wel 2/3x per dag aan de oplader moet zijn mijn ouders bang dat de accu doorbrand. Is hier een grote kans op dat de accu doorbrand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat mag nooit gebeuren. Als dit wel zou gebeuren (bij een originele accu) zou een bedrijf alle accu's/laptops moeten gaan vervangen. Bedrijven testen hier dus enorm op en als het wel zou gebeuren zou dit enorme imagoschade tot gevolg hebben. Het is niet onmogelijk, maar dat is het ook niet bij ander gebruik.

Nee. Er is voor een accu geen enkele reden om door te branden door veel opladen. Accu's zijn gemaakt om opgeladen te worden. Een accu kan hooguit langzaam capaciteit verliezen, dus na een aantal jaar moet je hem misschien wel vervangen, maar je doet heus wel een heel poosje met zo'n accu.

Nee, het kan alleen zijn dat je computer zijn accu steeds slechter wordt. En dat je hem na een aantal jaar gewoon moet vervangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100