Ben je gameverslaafd als je iedere dag wilt gamen en geirriteerd raakt als je dat niet doet?

Ik game eigenlijk iedere dag wel. In het weekend meer als doordeweeks, maar minstens wel 2.5 uur per dag, gemiddeld.
Ik logeer nu een tijdje bij mijn ouders en daar staat een redelijk oude computer, die niet de games draait die ik gewend ben te spelen.
Ik probeer wat anders te doen, zoals een film kijken, of wat te lezen, maar het gaat me lastig af. Dit is dag twee zonder gamen en ik verveel behoorlijk, weet niet wat ik met mijn tijd moet doen, etc.

Ik laat verder mijn studie niet lijden onder mijn gamegedrag, of iets. Ik ga gewoon iedere dag naar school en als ik daar ben ben ik verder niet met gamen bezig, maar veel van mijn vrije tijd besteed ik aan gamen.

Ben ik verslaafd? Of is dit gewoon simpelweg mijn manier van vrije tijd invullen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verslaafd vind ik een groot woord ; daar is eigenlijk pas sprake van als je geen normaal leven meer kunt leiden. Je bent het echter duidelijk wel heel erg gewend, en echt geirriteerd/gefrustreerd raken als je het niet kunt doen, is wellicht ook een beetje VERwend. Als dit het enige is dat je wilt doen in je vrije tijd en je verder niet echt andere hobby's of interesses hebt, is dat natuurlijk je goed recht en ook niet meteen verontrustend, maar het lijkt me wel een beetje armoedig. Want je wilt toch meer uit het leven halen dan alleen gamen ? De oplossing zit hem dan ook niet zozeer in het jezelf dwingen minder te gamen, maar om MEER andere activiteiten te ontplooien, met name sociale activiteiten. Dan ga je het ook vanzelf minder missen, en weet je een beetje wat de alternatieven zijn als dat gamen om welke reden dan ook (tijdelijk) wegvalt. Verbreed je horizon. Verrijk je leven.

Ja, je bent verslaafd. Volgens wikipedia is er sprake van verslaving zodra een persoon fysiek en/of mentaal van een gewoonte of stof afhankelijk is, zodanig dat hij/zij deze gewoonte of stof niet, of heel moeilijk los kan laten. Uit je eigen verhaal blijkt dat daar sprake van is.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Verslaving

Ik ben geen expert, laat ik dat even voorop stellen. Als ik je omschrijving lees denk ik niet dat je verslaafd bent. Wanneer je verslaafd zou zijn zou je je studie verwaarlozen en alles in het belang van gamen stellen. Ik raak geïrriteerd wanneer mijn e-book niet opgeladen is. Lees ik nu erg graag of ben ik verslaafd aan lezen? Jij kunt gewoon erg blij worden van gamen. Prima! Wanneer je niet meer zonder kunt (en dat gaat echt wel wat verder dan je alleen maar vervelen), ja dán moet je je eens ernstig achter de oren krabben.

Wanneer iemand vele uren per dag bezig is met gamen spreekt men nog niet van een verslaving. Tegenwoordig is gamen één van de meest populaire bezigheden. Wanneer pubers de kans krijgen om veel tijd te besteden achter de computer, is de kans groot dat ze dit ook doen. Als je geen verslaving hebt, kun je gerust het gamen even stopzetten en de tijd vullen door een andere leuke activiteit. Men spreekt ook van een verslaving wanneer je niet meer kunt stoppen na enkele uren. In plaats van te minderen wil je steeds meer gamen. En wanneer er niet gespeeld wordt, zijn zijn gedachten vaak wel bij het spel. Wanneer deze jongeren begrensd worden in hun mogelijkheden om te gamen, raken ze hiervan erg overstuur en kunnen agressief reageren. Ook schoolresultaten minderen en gamen wordt dan vaak boven uitgaan met vrienden verkozen. Dan kun je wel spreken van een verslaving. Uit eigen ervaring durven ouders wel eens onterecht zeggen dat je verslaafd bent terwijl je dat helemaal niet bent. Als ik echt niets anders te doen heb hang ik ook gemakkelijk enkele uren voor de pc of console. In jouw geval is het geen verslaving maar een bezigheid om de tijd op te vullen.

je houd gewoon erg veel van gamen.. dit hoeft niet per se een verslaving te zijn. probeer wat met vrienden af te spreken bijvoorbeeld om de stad in te gaan. wat kan je allemaal doen als je je verveeld? http://www.alsjejeverveelt.nl/gratis-ideeen-voor-als-je-je-verveelt/gratis-dingen-die-je-kunt-doen-als-je-je-verveelt/

Nee, je bent absoluut niet verslaafd. Het is logisch dat jij je met je hobby wil bezighouden. De ene leest en doet zijn best op school. Jij gamed en doet je best op school. Niks mis mee. Voor de verandering zou jij ook een gezelschap spel zoals Katan met je ouders kunnen spelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100