Wat houdt ping in (internetsnelheid)?

Ik zit Rust te spelen en bij elke server staat er ping. Sommige hebben een ping van 13 en andere 200. Volgens mij gaat dit om de internetsnelheid. Maar of 13 of 200 sneller zou ik niet weten. Kan iemand dit uitleggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het aantal Pings geeft aan hoe lang het duurt voor het heen en weer zenden van data van jouw computer naar de server. Voor het online gamen is het prettig dat dit snel gebeurd. Daarom worden soms ook spelers uit een room gekickt omdat hun "ping" te hoog is. Hoe lager het ping getal, of helemaal geen getal, hoe minder vertraging (ook wel Lag genoemd).

Het getal wat onder ping staat is een waarde in milliseconden (of duizendste van een seconde) en drukt de latency (vertraging) tussen jou en de server uit. 13 Betekent dus dat een simpel "internetpakketje" er 0.013 seconden erover doet om van jouw PC naar Facepunch Amsterdam te geraken. De laagste latency is vaak het beste voor gaming. Ping is het programma wat bekend is geworden om die waarde te meten. http://nl.wikipedia.org/wiki/Ping_(netwerk) Toegevoegd na 43 minuten: 0.013 seconden erover doet om van jouw PC naar Facepunch Amsterdam te geraken EN TERUG moet dat zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100