Is het gebruik van bugs om verder te kunnen komen in je spel legaal?

Dit mag dan wel absurd lijken, maar het bestaat: bugs die 'goed' zijn. Deze link toont voorbeelden (in het Frans) van bugs, waaronder 'goedaardige' bugs. Ikzelf heb in een spel een 'goede' bug ontdekt, waarmee dat ik, na het verkopen van een bepaald voorwerp, het voorwerp vanzelf terugkeerde. Door vele keren achter elkaar het voorwerp te herverkopen, kon ik de hele winkel in het spel uitkopen.

Nu is mijn vraag: Mag je eigenlijk wel bugs gebruiken om er het spel makkelijker uit te spelen? Is dat niet eigenlijk cheaten, en kun je in extreme gevallen boetes krijgen? Mag je het gebruik van bugs aanraden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik persoonlijk vind dat het gewoon legaal is. Dat is toch een fout van het spel?? Kan jij niks aan doen.. ;)

Meestal ga je akkoord met bepaalde voorwaarden als je zo'n spel gaat spelen. Uiteraard heb je die voorwaarden gelezen (...) en als daar niet instaat dat je bugs niet mag exploiteren, dan mag het.

In principe is dit wel gewoon cheaten. Maar je krijgt er geen boete ofzo voor hoor. Je kan vaak alleen eruit gekickt worden als je er programmas voor gebruikt. Dus het mag wel. Je hebt dus een fout ontdekt in het spel. Je zou het ook kunnen melden zodat het opgelost kan worden. Het is voor die mensen heel waardevol om te weten.

Het lijkt mij vrij duidelijk dat je van bugs in het spel niet gebruik mag maken. Anders moet je de werkelijke betekenis van een 'bug' even opzoeken ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100