Zou een computerspellenfabrikant me technisch gezien kunnen en willen helpen (zie toelichting)?

Ik heb het hier niet over illegale praktijken, laat ik dat voorp stellen.

Ik heb twee situaties op het oog, namelijk:

- Ik kocht een spel, doordat de verpakking waar de DVD in zat niet echt goed ontworpen was zaten er vrij gauw krassen op en kon ik het spel niet meer spelen.
- Ik kocht een ander spel, maar nu heeft mijn DVD-speler in de computer het begeven.

Zouden er computerspellenboeren zijn die in zo'n situatie een legale variant van een noCD crack of iets dergelijks te bieden hebben, zodat ik de ISO bestanden die ik als backup heb gemaakt van die spellen alsnog kan gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op het moment dat je een ISO bestand hebt kun je die eenvoudig virtueel 'mounten' zodat je computer die als een fysieke cd gaat beschouwen. Hiervoor kun je programma's als Daemon Tools of PowerISO gebruiken.

Je zou het altijd gewoon kunnen vragen. Sowieso zijn no CD cracks niet illegaal, maar de manier waarop je ze toepast kan dat wél zijn. Waarom zou je er niet een downloaden?

Ik heb trackmania sunrise gekocht. Door de starforce protectie kan ik het originele spel niet opstartten. moet met behulp van de bekende programma's deze omzeilen. Daarna kan ik wel met me legale key verder spelen. Echt heel vreemd dat je legale games zo moet spelen. Verder vind ik no-cd of no-dvd "cracks" niet zo bezwaarlijk scheelt je alleen je game te pakken toch ?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100