Mijn man wil niks van paranormale zaken weten, hoe kan ik hem ervoor interesseren zonder het op te dringen?

Ik ben zelf best spiritueel en heb wat paranormale ervaringen. Hij vindt het maar niks en heeft liever niet dat ik me er mee bezig houd. Maar ik heb juist het idee dat het iets toevoegt aan mijn leven en wil me er juist verder in verdiepen (vandaar dat ik me ook op GV aangemeld heb). Hoe pak ik dit aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou je man ervoor kunnen interesseren door zelf heel sterk in jezelf te staan. Als jij weet wie je bent en waar je voor staat, en je kunt voor jezelf en je omgeving alle liefde vinden. Dan zal je omgeving die liefde kunnen ontvangen en je in je waarde laten. Wat je niet kunt doen is een individu iets porren om te gaan doen wat hij niet wil doen. Het enige is om goed bij jezelf te blijven. Toch kunnen er nadelen aan zitten. Want als je spiritueel bezig bent, dan zal je ook groeien. In een relatie kan er een probleem ontstaan waar jullie te ver uit elkaar zijn gegroeid. Jou spirituele lessen slaan alleen op jou, je partner hoeft nog helemaal niet klaar te zijn voor die lessen. Iedereen moet het recht hebben om op zijn eigen snelheid de levenslessen te leren. Dit kan niet worden versneld. Steeds meer zal je je eigen zelf vinden. Steeds meer zal je erachter komen dat diegene die je was, eigenlijk niet je echte zelf was. Sommigen voelen dit al aan en vinden daarom hun weg naar de spiritualiteit. Als jij op een gegeven moment 'wakker' wordt, dan ziet de wereld er anders uit. Graag zou je ook de pijnen en verdriet bij je partner willen wegnemen. Maar dat kan nog helemaal niet, je partner hoeft nog niet zover te zijn om het te willen. Als jij zover kunt groeien dat je voor iedereen de liefde kunt vinden (ook je vijanden), dan zullen anderen geen moeite meer met jou hebben. En is er een hele goede verstandhouding. Dit proces duurt lang en heeft de nodige up/downs nodig. Voor sommigen is dit een zware periode.

Als je elkaar in je waarde laat, dan kan het best samen gaan. Jij gelooft er in en hij niet en dat accepteer je van elkaar.

Je kunt niet anders dan het accepteren dat hij er niets mee te maken wil hebben. Maar dat zegt nog niets over jou, jij kunt je doorontwikkelen, en (innerlijke) kennis opdoen, en misschien hem voorleven, zodat hij toch wel geprikkeld wordt, en er belangstelling voor krijgt.

Als spiritualiteit die mist in het bos is, zoals op jouw foto's, dan zou ik het ook niet hoeven... Wat voor rare dingen doe jij dan dat hij liever niet heeft dat jij je "er mee bezig houdt"? Spiritualiteit is jouw eigen innerlijke beleving en ervaring. Als je geen rare dingen doet, die hem beangstigen, dan is het verder jouw zaak. Maar laat hem er buiten als hij dat niet wil. Of geef aan je houding, gedrag etc. het goede voorbeeld.

Verstandige man, en hopelijk weet hij jou ook weer een beetje op het rechte pad te krijgen. Maar geef de hoop maar op dat je hem mee weet te sleuren ; daar is toch meestal wel een of andere aanleiding voor nodig. Zie het als een geloof of een religie, waarbij de ene partner opeens denkt het licht te hebben gezien, terwijl de ander nog stevig in zijn oude schoenen staat, en niet van plan is in dingen te gaan 'geloven' waarin hij niet gelooft. Kansloos. En zelfs een reeel gevaar voor je relatie, waarin essentiele keuzes gemaakt zullen moeten worden als je niet beiden volledig van elkaar accepteert dat je in totaal verschillende werelden gaat leven. Als je je meer in spiritualiteit wilt verdiepen, weet ik niet of GV de meest aangewezen plek daarvoor is, aangezien de ratio hier - gelukkig - nog redelijk hoogtij viert, en je dus het nodige aan tegengas en vooral tegenargumenten zult kunnen verwachten. Wat ik dan wel weer verstandig vind. De beste aanpak lijkt me : blijf open staan voor rede en de mogelijkheid dat veel zogenaamd paranormale ervaringen weinig tot niets meer zijn dan psychologische en natuurkundige processen / verschijnselen waarvoor de meest eenvoudige (maar niet altijd de meest fantastische) verklaring de juiste is, blijf nadenken en je hersens gebruiken, OOK als het over gevoelens gaat. En hou voor ogen dat het in dat wereldje barst van het kaf onder het - door mij tot op heden nog niet gesignaleerde - koren en list en bedrog hoogtij vieren. Als je je verstand blijft gebruiken gaat het vermoedelijk vanzelf weer over, en haal je de mooie, goede dingen er uit waar je voor je zelf wel iets mee kunt, zonder je mee te laten sleuren door allerlei bijkomende onzin. Toegevoegd na 4 minuten: 'Spiritualiteit' in de tweede alinea feitelijk tussen aanhalingstekens, omdat ik er van uitga dat hier niet de algemene, normaal-menselijke, mentale, algemene spiritualiteit bedoeld wordt, maar specifiek de 'alternatieve leer van het onverklaarbare' om het maar even eerbiedig te zeggen, waarmee het woord spiritualiteit nogal besmet lijkt.

Owww... dit is heel herkenbaar sambakip. Als hij er niks van wilt weten, dan is het het beste om daar respect voor te hebben. In mijn beleving zijn er nog vele mensen die allergisch zijn voor de woorden 'paranormaal' en 'spiritueel', omdat er nogal negatieve associaties aan verbonden kunnen worden: zweverig gedoe, spoken zien, is nooit bewezen. Spiritueel en religieus worden ook nog vaak met elkaar verward... Men kent 'het' niet, en jammer genoeg draagt de media niet bij voor een objectieve benadering (grote verhalen - hogere kijk/verkoopcijfers). Als jij het idee hebt dat het iets toevoegt aan jouw leven is er niks mis mee om je erin te verdiepen (daarin zou jouw man jou ook in je waarde kunnen laten). Zoek mensen die op jouw golflengte zitten in deze interesse, dat is een manier om je verder te (kunnen) verdiepen, ervaringen uitwisselen. Tip: schrap de woorden spiritueel en paranormaal uit het woordenbestand dat je bezigt tegen je man en ga niet in discussie/probeer hem niet te overtuigen van iets. Dat gaat alleen maar averechts werken en daar schieten jullie geen van beiden iets mee op. Doe gewoon 'normaal' tegen hem, en het kan zomaar zijn dat hij op den duur uit zichzelf wat nieuwsgierig wordt en 'tussen neus en lippen door' wat vragen gaat stellen. Zorg er ook voor dat je met beide benen op de grond blijft en open en objectief kijkt naar 'paranormale/spirituele ervaringen', en er niet meer van maakt dan het is: het is namelijk heel makkelijk om door te schieten! Hier bedoel ik mee dat bv een piepende deur gewoon een piepende deur kan zijn en niet Ome Harry die wat te zeggen heeft... Ik wens je heel veel plezier en wijsheid in je interesse. Om maar eens op een spirituele noot te eindigen: je kunt ook heel rustig en ontspannen jouw vraag stellen aan je hogere zelf: kort, specifiek, open, en laat dan los (geen verwachtingen betreffende de manier waarop je een antwoord zou kunnen krijgen).

Bronnen:
zelf

Dit kun je niet aanpakken, je man dan. Hij heeft waarschijnlijk angst voor paranormale zaken en dingen die zich aan zijn waarneming en controle onttrekken. De een kan daar gemakkelijker mee omgaan dan de ander. IEDERE actie die je onderneemt om hem ervoor te interesseren zal waarschijnlijk een sterkere weerzin opwekken. Laat hem dus met rust, hij zal op enig moment zelf wel aangeven wat en hoe hij daar mee om wil gaan. Het is een onjuiste veronderstelling dat mensen die een weerzin tegen spirituele dingen hebben NIET spiritueel van aard zijn. Als dat zo was zou het hem niets uitmaken. Zelf denk ik dat hij nare ervaringen heeft gehad waar je mogelijk geen weet van hebt en waarover hij niet wil of kan vertellen. Als je hem daarin respecteert, zal hij mogelijk mook respect hebben voor jouw beleving en op enig moment over deze dingen gaan praten. Geef hem dus de ruimte. Toegevoegd na 3 minuten: Omdat ik ervaringsdeskundige ben op dit gebied heb ik niet eerst de andere antwoorden gelezen, om een zo authentiek mogelijk antwoord te formuleren. Mocht er veel gelijkliiudenheid in mijn antwoord zitten dan is dat dus overeenkomst in inzicht en niet napraten van anderen. Toegevoegd na 1 dag: Dit laatste is niet bedoeld om mensen te irriteren, het gebeurt echter vaak dat mensen met dezelfde inzichten ongeveer hetzelfde schrijven. Wat dan jammer is dat ik dan meestal niet schrijf terwijl een andere woordkeuze soms al, in samenhang met andere antwoorden een verduidelijking geeft. Als ik dan de antwoorden van anderen vooraf lees concentreer ik me op een andere manier en krijg dan niet de verwoording die ik had gewild. Het is dus een in mijzelf liggend probleem.

Als het hem echt niet interesseert, kun jij daar weinig aan veranderen. Iemand die echt niks aan voetballen vindt, verander je ook niet door elke wedstrijd op TV voor hem aan te zetten. Wel vind ik dat hij jou zo vrij moet laten om er wel wat mee te doen. Wellicht heeft hij totaal andere interesses en daarin laat hij zich ook niet door jou belemmeren. Toegevoegd na 3 minuten: Had ik ook al bij een reactie geschreven: wat een mooie foto's. Heb je die zelf gemaakt ?

Aan te raden valt om Uw man gewoon in z'n eigen waarde te laten en hem derhalve de door hem benodigde ruimte te geven. Wellicht zal hij misschien door uw voorbeeld op een gegeven moment belangstelling gaan tonen maar misschien ook wel niet: duidelijk is i.i.g. dat uw man (momenteel) géén interesse toont in paranormale zaken en er dus ook géén behoefte aan heeft om zich (momenteel) in deze materie te verdiepen. Omgekeerd mag U ook van hem verwachten dat hij U nét zo goed in Úw waarde m.b.t. uw belangstelling voor het paranormale laat en uw interesse daarvoor respecteert. Het zou m.i. echter een foute opstelling zijn om uw man op enigerlei wijze te dwingen of the manipuleren om met deze materie geconfronteerd te worden.

Je moet dingen nooit opdringen, want dat stoot alleen maar af, juist binnen relaties. Ik zou er gewoon zelf mee beginnen met de paranormale zaken. je maakt tenslotte zelf uit wat je doet mbt hobby's ed. Zodra je man in de gaten krijgt dat het toch best interessant is dan zal hij bijdraaien.

Ik geloof niet dat je iemand kan bekeren door je ervaringen te vertellen,waar ik wel in geloof is dat de geur die je verspreid iemand aan het denken kan zetten. Dat je leven innerlijk verandert,geduldig,zachtmoedig,liefde,wijsheid,kennis,maar vooral nuchter blijVen EN NIET ZWEVEN. Door je ervaringen te vertellen kan je iemand beangstigen en kan hij vervreemd van je raken,en je als als wazig beschouwen of als een freak. Ik hou ook helemaal niet van zweverigen praatjes en ervaringen gebaseerd op gevoel,ik denk dat je vriend dat ook heeft Ik denk dat het belangrijk is dat je nuchter blijft en je zelf kan blijven identificeren met de wereld,en je zelf niet als een vreemde vogel af moet gaan schilderen. Ik ben zelf christelijk,en ik heb ook een mooie ervaring gehad ik heb een visioen gezien toen ik 18 was. Ik heb het heel wat jaren voor mezelf gehouden en ook nooit te behoeften gehad om het te vertellen. Mijn familie zijn allemaal niet gelovig,maar ze beginnen nu een beetje interesse te krijgen maar ik spreek er zelden met ze over,het is de verandering in mij dat ze aan het denken doen zetten....

Als je man heel erg van voetballen houdt en jij niet, wil je ook niet dat hij er heel veel over verteld maar gun je hem wel zijn hobby, toch? Doe gewoon je ding, zonder stiekem te doen, en houd het als iets voor jezelf en de mensen die dit wel snappen en/of interessant vinden. Wat je wel kunt doen is aan hem vragen wat maakt dat hij liever heeft dat jij je er ook niet mee bezig houdt. Misschien vindt hij het eng, is hij bang dat er iets engs met je kan gebeuren, dat jij/jullie relatie hierdoor verandert etc. Dat is wel handig om te weten welke gedachte of overtuiging hij hierover heeft. Respecteer zijn behoeften en laat hem spiritueel ook met rust (geen dingen over hemzelf uitzoeken ofzo). Als je weet wat maakt dat hij dit niet prettig vindt, kun je hem beter begrijpen en kun je daar, als je wilt en kunt, rekening mee houden.

Fijn dat je je op G.V. hebt aangemeld om zelf te kunnen groeien op spiritueel gebied, van de tegenstanders leer je hier net zo veel als van de voorstanders, alleen zullen ze dat niet echt kunnen begrijpen. De basis van spiritueel zijn is liefde en respect voor de ander, handel er na, wees een warm persoon voor hem, dan is er geen strijd en ergenis, het kost dan ook geen energie, het levert je juist energie op.

Dat kan niet! Kan jouw man je warm laten lopen voor voetbal? Wat zou hij moeten doen om je belangstelling te wekken voor voetbal (of wat dan ook, wat hij leuk vind)? Dat werkt gewoon echt niet!

Gewoon bij betrekken, maar niets verplichten.

Hem overtuigen met een onontkoombare confrontatie? Bv. een voorspelling met hoeveel Ajax de volgende wedstrijd wint.

Ik heb je allereerst even een plusje gegeven..ik vind dit een goede vraag. Je zou hem eens kunnen vragen jou een plezier te doen en met jou een dagje..of korter een spirituele beurs te bezoeken. Dan kan hij namelijk zien dat er zich daar niet uitsluitend 'zweverige' personen bevinden. Dit weekend is er een (grote) beurs in Rijswijk. Een prachtige gelegenheid dus om hem eens vrijblijvend te laten rondsnuffelen. En dan maar hopen, hè..dat er daar iets is dat hem aanspreekt. Hij 'moet' ontdekken dat spiritualiteit méér is dan wazige toekomstvoorspellers en dergelijke luitjes. Spiritualiteit is namelijk veel meer een levenshouding..een levensinstelling.. Groet, Ton

Enjoy the Club en wees BLIJ met deze uitdaging. Want.. De grootste non-BELIEVERS van NU zijn de grootste BELIEVERS van straks. Ik ben daar een sprekend voorbeeld van. Vroeger was IK dus degene die van dit zogenaamde 'zweverig' gedoe niks wilde weten en kijk.. de ervaringen begonnen zich 'plots' aan te dienen waardoor ik niet anders meer kon/kan dan te Geloven. En dan.. wordt een mens zodanig enthousiast dat die er niet meer bij stil staat dat anderen helemaal niet mee zijn in die Hoge Frequentie-Flow. Maar het is zo Bedoeld/voorbestemd dat het voor jou en vele anderen zo zou verlopen. Persoonlijk heb ik uit een gelijkaardige situatie als de jouwe geleerd om mijn 'WOORDKEUZE' aan te passen aan hetgeen ik, net zoals vele anderen, wel degelijk ervaar. Ik heb geleerd en ik leer het mezelf nog dagelijks om tegenover 'Ongelovigen uit Onwetendheid' eerder vragen te stellen over hetgeen je ervaart. Ik herinner me bijvoorbeeld nog mijn eerste ervaring die velen een 'uittreding' zouden noemen. Ik stond perplex en belde onmiddellijk mijn huidige partner op. Ik vroeg of hij me begreep en ik vroeg raad. Hij begreep me en ik kreeg raad. Tot ik vanuit 'Eenzijdige Overtuiging' ging spreken. Ik begon te wennen aan die snelle uittredingen en ik begon te begrijpen wat met het IQ of ratio niet te begrijpen valt. Omdat rationele denkers nu eenmaal op de Lage Frequentie-Flow meedrijven. Daar verloopt alles gedetailleerd uitvergroot en is er geen schijn van kans om het grotere geheel waar te nemen en/of te bevatten. Kortom, voor mij was alles Logisch geworden. Ik gaf geen ruimte meer aan zijn twijfeld, ik betrok hem niet meer via vraagstellingen en dus Communiceerden/vibreerden we niet meer op dezelfde Frequentie. De spreekwoordelijke Golflengte dus. Hij sloot zich af. Vandaag weet ik nog steeds wat ik weet en ik geloof nog steeds wat ik toen geloofde maar ik ben er via ervaringen héél gerust in geworden dat alles makkelijker verloopt als ik op tijd en stond peil naar ZIJN interesses. Peil elkaars frequentie en pas je aan als je bij elkaar wenst te blijven. Je zal merken dat hij zich dan sneller aan jou zal aanpassen zonder dat je hiernaar vraagt. Tracht dus niemand te overtuigen van jouw gelijk want elke weg is een goeie weg, elke manier is een goeie manier, dus ook de zijne. GLIMLACHEN (humor) is een optimale manier om SAMEN op die 'Hoge' Alwetende en snel informerende Frequentie te vibreren... maak er gebruik van en de rest wordt vanzelf duidelijk! Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100