Hoelang bestaan religies van God? Dus het jodendom, christendom en islam?

Welke religie was eerst

Weet jij het antwoord?

/2500

Het jodendom is de religie van het Joodse volk en de oudste of een van de vroegst ontstane monotheïstische godsdiensten en behoort tot de oudste religieuze tradities die vandaag de dag nog worden beoefend. Het jodendom past niet gemakkelijk in de westerse categorieën zoals religie, ras, etniciteit of cultuur. Dit komt doordat Joden het jodendom in termen van 4000 jaar geschiedenis beschouwen. Het Christendom is 2000 jaar oud en hoewel het geboortejaar van Mohammed niet met zekerheid kan worden vastgesteld, gaat men ervan uit dat hij geboren is rond 571.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Jodendom
https://isgeschiedenis.nl/nieuws/het-ontst...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis...

Het jodendom was er eerst. Het jodendom is in zijn huidige vorm ontstaan rond 600 BCE (600 jaar voor onze jaartelling) als 'second temple judaism'. Oudere wortels naar de tijd van David en de tempel van Salomo (rond 1000 BCE) zijn onzeker . Het christendom is ontstaan vlak na het jaar 0 (Jezus zou immers in het jaar 0 geboren zijn). Het ontstaan van de Islam wordt traditioneel gekoppeld aan Mohammed, waarbij zijn reis naar Medina meestal wordt gezien als het begin van de islam en iig de islamitische jaartelling. Het begin van de islamitische jaartelling is het jaar 622 CE.

Toegevoegd op 09 september 2020 12:09: tekst
Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Second_Templ...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Islamitische...

DE GESCHIEDENIS van religie is even oud als de geschiedenis van de mens zelf. Dit vertellen archeologen en antropologen ons. Zelfs onder de meest „primitieve”, dat wil zeggen onontwikkelde, beschavingen treft men bewijzen van de een of andere vorm van aanbidding aan. In feite zegt The New Encyclopædia Britannica dat „voor zover geleerden hebben kunnen vaststellen, er nooit, waar en wanneer maar ook, een volk is geweest dat niet in een bepaald opzicht religieus was”.

Bronnen:
https://wol.jw.org/nl/wol/d/r18/lp-o/11019...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100