Wat kan ik het best doen tegen neerbuigend gedrag van een ander persoon?

Hallo,

Ik vroeg mij af wat ik het best kan doen tegen het neerbuigendgedrag van een vriend. Vaak als we met zn drieën zijn met een ander persoon (meisje) gaat hij vaak neerbuigende reacties naar mijn toe slingeren, alsof ik de loser ben van de drie (het pispaaltje). Dit is op zich zelf niet waar ik mijn snel aan irriteer, want heb een aardige zelfspot. Maar wel dat hij haar op zijn hand probeert te krijgen tegen mij en dat ik nu gevoel krijg dat ik het probleem ben. Als ik grap of simpele opmerking over hem maak, dan wordt hij meteen boos en gaat in de verdediging. Als we met zijn tweeën zijn dan doet hij ook wel eens maar veel minder.

Laat mij weten hoe ik hier het beste mee om kan gaan.

Met vriendelijke groet
Maarten

Weet jij het antwoord?

/2500

Klinkt alsof hij - op een verkeerde manier - indruk probeert te maken op dat meisje, door jou "kleiner" te maken, en zichzelf dus "groter". Wat je eraan kunt doen? Spreek hem er een keer op aan als jullie alleen zijn - zeg dat je het niet leuk vindt, en dat hij zichzelf benadeelt door zo te doen - dat meisje vindt hem vást ook niet leuker als hij zich zo gedraagt. Andere mogelijkheid, misschien ook nadat jullie het er samen over hebben gehad: meteen lik op stuk geven als hij weer zo doet. "Je hoeft niet zo neerbuigend te doen"!

Hallo Maarten, dat is inderdaad vervelend maar probeer hem eerst aan te spreken hierop en als hij daar niet mee stopt dan moet je niet op hem reageren en beetje chagrijnig doen op hem maar tegen de rest doe je heel blij en vrolijk, dan houdt het zo op met die lariekoek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100