Weet iemand of je op het adres van je ex-echtgenoot mag inschrijven als je gescheiden bent?

Als je bv zelf een uitkering ontvangt en je ex partner pension ontvangt? Is dat wettelijk toegestaan om als het ware weer te gaan 'samenwonen' met je ex-partner?
Of moet er echt iets geregeld worden als hertrouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het mag best - je mag samenwonen met wie je wil. Maar daardoor wordt je wel weer samen een huishouden. Afhankelijk van je precieze situatie heeft dat (grote) invloed op uitkering en AOW (toeslag); je wordt weer toeslagpartner (heeft invloed op zorg/huurtoeslag) en als je inwonende kinderen hebt moet je bovendien samen belastingaangifte doen.

Als je op hetzelfde adres woont en ingeschreven staat als je expartner kan dat gevolgen hebben. Voor jouw uitkering en de AOW van je expartner. Het is lastig om op basis van je vraag aan te geven wat deze consequenties zijn. Daarvoor is het belangrijk om te weten voor uitkering jij hebt, of er minderjarige kinderen ook op dat adres wonen enz. Het is helemaal niet gezegd dat jullie als fiscaal partners gezien worden. Het is zeker toegestaan om bij je ex te gaan wonen, alleen wat de financiële consequenties zijn hiervan moet je goed uitzoeken van te voren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100